Τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες. Κοινός παρανομαστής η άμυνα!

Τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες μετράει ο Άρης στο πρωτάθλημα. Η μόνη ήττα ήταν η “κλοπή” που συντελέστηκε στην Δράμα. Ο Άρης έκανε δυνατό τελείωμα στον πρώτο γύρο και κατάφερε να αναστρέψει την εις βάρος του κατάσταση, φτάνοντας τις έξι νίκες στο πρωτάθλημα. Κοινός παρανομαστής; Η άμυνα.

Οι κίτρινοι σαφώς και παρουσιάζουν βελτίωση στην επιθετική λειτουργία τους. Σκόραρουν περισσότερο και πιο εύκολα σε σχέση με τον πρώτο μήνα του Βαγγέλη Αγγέλου στην ομάδα, όμως όλα τα ροζ φύλλα κατακτήθηκαν μέσα από την άμυνα.

Ο Άρης μέσα στο Αλεξάνδρειο δέχτηκε 60 πόντους από τον Ίκαρο, 46 από το Περιστέρι, 52 από τον Κολοσσό και 77 από την Καβάλα στη Καλαμίτσα, καταφέρνοντας όμως να περιορίσει την δράση των δύο πιο επικίνδυνων παικτών του αντίπαλου (Γκαγκαλούδης, Γκράντι είχαν 3/20). Με άλλα λόγια; Στις τέσσερις νίκες του στα τελευταία πέντε ματς οι κίτρινοι δέχονται κατά μέσο όρο κάτω από 60 πόντους, 58,7 για την ακρίβεια και εκεί είναι η διαφορά. Ακόμα και μια μέτρια επιθετικά ομάδα, όπως είναι ο Άρης, αν σταθερά παίζει καλή άμυνα, περισσότερα ματς θα κερδίσει, παρά θα χάσει.

 

To Top