Τέσσερις οι υποψήφιες εταιρείες για τον έλεγχο – Tι καλούνται να ελέγξουν!

Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανεξάρτητη αρχή που θα κάνει τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ Άρης. Από αυτόν προέκυψαν τέσσερις υποψήφιες εταιρίες.

Οι φάκελοι θα ανοίξουν την ερχόμενη βδομάδα σε ειδική συνεδρίαση του συμβουλίου για να βγει η εταιρία που θα αναλάβει δράση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όλου του συλλόγου.

Όπως ανακοίνωσε η  Κοινωνία Μελών Αρη: “σήμερα (21/9) και μετά την παρέλευση της προθεσμίας κατάθεσης προσφορών για τον  οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ενδιαφέρον εξεδήλωσαν τέσσερις εταιρείες. Σε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξουν οι σφραγισμένοι φάκελοι προκειμένου να επιλεγεί η ανάδοχος με κριτήρια την οικονομική προσφορά, το κύρος, το μέγεθος, την αξιοπιστία, την εμπειρία – τεχνογνωσία και το πελατολόγιο.

Για την περαιτέρω ενημέρωση των μελών μας και με δεδομένη πλέον τη λήξη της προθεσμίας υποβολής προσφορών, παραθέτουμε αυτούσια τα δεδομένα που ζητήθηκαν και παραδόθηκαν σε κάθε ενδιαφερόμενο για τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο:

α) Πλήρης έλεγχος των ταμειακών και τραπεζικών κινήσεων καθώς και αξιόγραφων εσόδων και εξόδων και πιθανών διαρροών από το ύψος του ποσού των 10.000,00 € και πάνω.

β) Αντίστοιχος δειγματοληπτικός έλεγχος για ύψος ποσού 10.000,00 € και κάτω.

γ) Πλήρης έλεγχος λειτουργικών εξόδων που θα περιλαμβάνει όλες τις δαπάνες από το ύψος του ποσού των 1.000,00 € και πάνω εκτός της μισθοδοσίας που θα περιλαμβάνει τα πάντα ανεξαρτήτως ποσού.

δ) Πλήρης έλεγχος όλων των δανείων, εκχωρήσεων πάσης φύσεως εσόδων, προεισπράξεων αξιόγραφων, καθώς και της συνολικής επιτοκιακής η όποιας άλλης επιβάρυνσης που προκάλεσαν.

ε) Κίνηση καρτελών όλων των μετόχων, των μελών των εκάστοτε ΔΣ, καθώς και οποιουδήποτε τρίτου που εμφανίζεται ως δανειστής ανεξαρτήτως ύψους ποσού.

στ) Πλήρης έλεγχος προμηθευτών και λοιπών υποχρεώσεων (φορολογικές, ασφαλιστικές, δικαστικές, σε ποδοσφαιριστές, σε μάνατζερ, σε εξωτερικούς συνεργάτες, σε προσωπικό, σε μετόχους, σε κάθε τρίτο). Ο έλεγχος να αποτυπώνει επίσης τον χρόνο δημιουργίας της κάθε υποχρέωσης (συμβάσεις, συμβόλαια, δικαστικές αγωγές, προσφυγές, μηνύσεις, μέτρα διασφάλισης, κατασχέσεις, κατασχέσεις εις χείρας τρίτου, καταπτώσεις εγγυητικών, δικαστικές αποφάσεις κλπ).

ζ) Αντίστοιχος έλεγχος και των απαιτήσεων.

η) Πλήρης καταγραφή των επισφαλειών με αντίστοιχη εκτίμηση πιθανοτήτων είσπραξης στο μέτρο του δυνατού.

θ) Έλεγχος νομιμότητας δαπανών σε σχέση με κάθε κριτήριο (εσωτερικής διαδικασίας, νομικό, ανταγωνιστικότητας και τιμών της αγοράς κλπ) από το ύψος του ποσού των 3.000,00 € και πάνω στο μέτρο που μπορεί να κριθούν.

ι) Αντίστοιχος δειγματοληπτικός έλεγχος για ύψος ποσού 3.000,00 € και κάτω”.

To Top