«Τίτλο και με τον Άρη»

Ο Γιάννης Κορφιάτης, πανελλήνιος πρωταθλητής στην ορεινή ποδηλασία, σχολίασε το άθλημα που αγωνίζεται, αλλά και τους στόχους του για τη νέα χρονιά, κάνοντας όνειρα για έναν τίτλο με τον Άρη!

«Ασχολούμαι με το ποδήλατο βουνού εδώ και 10 χρόνια. Υπάρχουν δύο κατηγορίες, η μια είναι η κατάβαση βουνού (downhill), ενώ στην άλλη τρέχουμε μαζί 4 αθλητές και όποιος περάσει πρώτος κερδίζει. Η απόσταση της πίστας είναι 1 χιλιόμετρο. Όλη μου τη ζωή έκανα ποδήλατο, έκανα προπονήσεις μόνος μου, δεν είχα κάποιον να μου δείξει, αλλά το πίστευα και το ήθελα. Βέβαια πλέον μέσω διαδικτύου παίρνουν ερεθίσματα και μικρότερα παιδιά» είπε ο Κορφιάτης μιλώντας στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου.

 Όσον αφορά το επίπεδο της Ελλάδας στο άθλημα, σχολίασε: «Η Ομοσπονδία Ποδηλασίας θα μπορούσε να ασχοληθεί και να διοργανώνει αγώνες, για να ασχοληθούν και άλλα παιδιά, για να βελτιωθεί το επίπεδο. Οι μέχρι τώρα αγώνες που γίνονται είναι αγώνες Open, αλλά και στο εξωτερικό που είναι πολύ υψηλό το επίπεδο».

 Για το πώς πήρε την απόφαση να έρθει στον Άρη, τόνισε: «Ο Θωμάς Μίττας και ο Γιώργος Ρέππας με βοήθησαν για να είμαι στην ομάδα του Άρη. Ο κ. Ρέππας έχει μια πολύ καλή ομάδα και μου έδωσε μια καθαρή εικόνα με τις σχέσεις που έχει με τους αθλητές του, η οποία είναι πολύ καλή».

 Για τους στόχους της σεζόν, υπογράμμισε: «Εγώ θα προπονούμαι και θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ. Ελπίζω να καταφέρω το καλύτερο για την επόμενη σεζόν και να κρατήσω τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος για τον Άρη»
 
Γενικά για το άθλημα, είπε: «Είναι επικίνδυνο άθλημα, έχω χτυπήσει και εγώ πολλές φορές και αυτό είναι επειδή δίνεις τα πάντα για το κίνητρο της νίκης, απλά πλέον υπάρχει και ο κατάλληλος εξοπλισμός, για να μην υπάρχει κίνδυνος. Το κόστος ποδηλάτου είναι περίπου 1.500 ευρώ,για κάτι απλό και για ποδήλατα αγώνων είναι 7.000 με 8.000 ευρώ.  Δεν υπάρχει ηλικία για να ασχοληθείς, έτσι και το θες πραγματικά μπορείς να βελτιωθείς όποια κι αν είναι η ηλικία σου. Όποιος θέλει να ασχοληθεί, μπορεί να πάρει ένα απλό ποδήλατο των χιλίων ευρώ και να πάει να τρέξει στο βουνό ή στο δρόμο και η βελτίωση θα έρθει με τον καιρό».

To Top