“Τι θα μετρήσει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!”

Την δική του οπτική γωνία για το επερχόμενο ντέρμι του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο μπάσκετ έδωσε ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής της ομάδας Χάρης  Παπαγεωργίου σε συνέντευξή του.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98.7”

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στη συνεργασία του ΑΣ με τον Χορτιάτη: «Αυτό ήταν ένα όνειρο δικό μου από την δεκαετία του 80’, όταν και ολοκλήρωσα την καριέρα μου στον Άρη και είχα αναλάβει ως τεχνικός διευθυντής στην μεγάλη τότε ομάδα. Είχα συζητήσει με τον τότε πρόεδρο κ. Μιχαηλίδη για τις ακαδημίες, για να μπορέσουμε να έχουμε από την αιγίδα του Άρη όλα τα ταλέντα στην ελληνική επικράτεια και όχι μόνο. Τότε, η προσπάθεια του Άρη για να κατακτάει τίτλους ήταν τέτοια που δεν έδινε περιθώρια για τέτοιες κινήσεις. Έγιναν κάποιες ενέργειες, κάποιες κινήσεις, αλλά δεν ολοκληρώθηκε το όραμά μου. Φέτος, με μεγάλη ικανοποίηση δέχτηκα πρόταση για να βοηθήσω σε μια τέτοια προσπάθεια και φυσικά δέχτηκα».

Για το ποιος τον προσέγγισε για τη συγκεκριμένη συμφωνία, είπε: «Μια επιτροπή νέων παιδιών γεμάτων όνειρα και φιλοδοξίες για τον μπασκετικό Άρη. Θα συνεργαστούμε και με άλλους δήμους για να έχουμε στον Άρη όσο το δυνατόν περισσότερα ταλέντα. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί υπάρχουν πολλά παιδιά που θέλουν αν βοηθήσουν και θα στήσουν την εκδήλωση. Φυσικά έχω αναλάβει άμισθη. Για μένα είναι αυτονόητο. Είμαι κοντά στην κάθε διοίκηση».

Για τα εγκαίνια της νέας προσπάθειας που είναι το Σάββατο στη 1μμ, ανέφερε: «Ελπίζω να είναι ενημερωμένοι γονείς και παιδιά. Έχει βγει ανακοίνωση και θα ενημερωθούν και μέσω του ραδιοφώνου των «Α.Ν». οι γονείς μπορούν να μας ρωτήσουν και αν μάθουν διάφορα πράγματα. Θα είναι μια ωραία εκδήλωση».

Για την ανταπόκριση που υπάρχει μέχρι στιγμής, σχολίασε: «Είναι πολύ ενθουσιώδης ο κόσμος. Με έχουν συγχαρεί και γονείς παιδιών. Θα είναι μια πολύ καλή εκδήλωση και θα την ευχαριστηθούμε όλοι»

Για τις ηλικίες που υπάρχουν στις ακαδημίες, τόνισε: «Ξεκινάμε από πολύ μικρή ηλικία. Θα υπάρχουν τμήματα για παιδιά από 5-6 ετών με ειδικά προγράμματα και θα μάθουν τα βασικά του μπάσκετ».

Για το πώς μπορεί ο Άρης να εκμεταλλευτεί μελλοντικά αυτούς τους παίκτες, επεσήμανε: «Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το σκηνικό στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στον Άρη, οι ακαδημίες είναι μονόδρομος. Θα πρέπει μέσα από αυτές να μεγαλώσουν αθλητές ικανοί να στελεχώσουν την επαγγελματική ομάδα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ακαδημίες της ποδοσφαιρικής Μπαρτσελόνα».

Για την αντρική ομάδα και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο, υπογράμμισε: «Για εμάς του παλιούς, όταν ακούμε ματς Άρη- ΠΑΟΚ ξυπνούν μνήμες. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τότε η Θεσσαλονίκη ήταν η μητρόπολη του μπάσκετ. Πάντως, πάντα είναι ένα ντέρμπι και είναι καλό για τον Άρη που έχει ένα δυνατό ματς στο ξεκίνημα».

Για το χτεσινό φιλικό με τον Ερμή Λαγκαδά, είπε: «Δε θέλω να σχολιάσω κάτι, θα κρατήσω τις όποιες εντυπώσεις για εμένα. Μίλησα με τον Αγγέλου. Είναι αισιόδοξος. Η ομάδα, όπως και όλες οι άλλες είναι ανέτοιμες. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ, πρέπει να φανεί ο Άρης ετοιμοπόλεμος».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να πάρει την πρόκριση στους «4», ανέφερε: «Πέρα από τη φυσική κατάσταση, τη διαφορά θα κάνει η ψυχή. Όποιος θέλει την νίκη περισσότερο, θα την κατακτήσει. Τα πλεονεκτήματα εξαφανίζονται κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Για τη συνεργασία του με τη διοίκηση του Άρη, σημείωσε: «Είμαι στρατευμένος στην ιδέα που λέγεται Άρης. Η ομάδα μου έδωσε πολλά, όχι οικονομικά. Αλλά υπάρχει η αγάπη του κόσμου. Οτιδήποτε μου ζητήσουν είμαι στη διάθεση. Υπάρχει και το θέμα του μουσείου, για το οποίο υπάρχει μια επιτροπή που δουλεύει συλλέγοντας αρχειακό υλικό. Θα είμαστε σύντομα σε θέση να το παρουσιάσουμε, ενόψει των 100 χρόνων»

Τέλος, έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο: «Είναι μια χρονιά σταθμός για την ομάδα, λόγω της συμπλήρωσης των 100 χρόνων. Παρακολουθώ την ποδοσφαιρική ομάδα, δε θα ήθελα να σχολιάσω κάτι. Οφείλω να πω ότι ο κόσμος είναι κοντά σε όλα τα αθλήματα, και στο ποδόσφαιρο, και στο μπάσκετ, και στο βόλεϊ, και ελπίζω να συνεχίσουν έτσι. Εγώ σε κάθε προσπάθεια του συλλόγου θα είμαι συμπαραστάτης».

To Top