Τακιανός: «Ρολίστας υψηλού επιπέδου ο Σλαφτσάκης»

Ο πρώην προπονητής των Τρικάλων, Φώτης Τακιανός, αναφέρθηκε στο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, Διαμαντή Σλαφτσάκη, τον οποίο είχε παίκτη μέχρι πριν δύο μήνες.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Ο Φώτης Τακιανός μίλησε στο «Yellow Radio» για το τι μπορεί να προσφέρει ο Θεσσαλονικιός φόργουορντ στον Άρη, για τα θετικά και αρνητικά στοιχεία του Διονύση Τάταρη, ενώ σχολίασε και τις μεταγραφές των «κιτρίνων».

Για τον Σλαφτσάκη είπε: «Για τον συγκεκριμένο παίκτη κυρίως στον 2ο γύρο που μπόρεσα να συνεργαστώ με τον παίκτη είναι δεδομένο ότι έκανε βήματα μπροστά όσον αφορά το αγωνιστικό του κομμάτι. Οι συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στην ομάδα των Τρικάλων ήταν ευνοϊκές και για τον Σλαφτσάκη και για τους υπολοίπους ώστε να βρουν χρόνο συμμετοχής και ίσως να απελευθερωθούν από την πίεση και το στρες και να δείξουν κάποιες πτυχές του ταλέντου τους. Η εξέλιξη του ήταν ανοδική μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, είναι ένας παίκτης που τον χαρακτηρίζουμε ως πολυεργαλείο, ρολίστας υψηλού επιπέδου με την λογική ότι μπορεί να κάνει πάρα πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Για μένα η δουλειά που μπορεί να κάνει είναι ότι αμυντικά μπορούσε να ακολουθήσει οποιεσδήποτε τακτικές. Έχει ύψος, έχει άνοιγμα χεριών και μπορεί να καλύψει στο μισό γήπεδο της άμυνας και να ακολουθήσει οποιαδήποτε τακτική».

Για τον Τάταρη: «Είναι μία περίπτωση διαφορετική από την περίπτωση του Σλαφτσάκη. Αυτή την στιγμή είναι ένας ταλαντούχος παίκτης με υψηλό επίπεδο στην τεχνική του. Υπολείπεται όσον αφορά την αθλητικότητα του. Δεν μπορέσαμε να δουλέψουμε μαζί έτσι όπως θα ήθελα γιατί είχε αποφασίσει να κάνει μία επέμβαση μέσα στην αγωνιστική περίοδο, κάτι το οποίο του δημιουργούσε προβλήματα και πριν την επέμβαση. Άργησε πάρα πολύ να μπει στην ομάδα αλλά έχω καλή εικόνα για τον αθλητή ο οποίος πρέπει να ανεβάσει το επίπεδο της προπόνησης του. Πρέπει να γίνει περισσότερο αθλητικός και νομίζω αν αυτό το συνδυάσει με αυτό που υπάρχει θα μπορέσει να γίνει ένας αξιόπιστος παίκτης».

Για τις μεταγραφές του Άρη: «Από τις πρώτες κινήσεις μπορούμε να καταλάβουμε ότι περιγράφεται το αγωνιστικό στυλ που θέλει να δώσει ο κόουτς Αγγέλου στην ομάδα. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να συνδυάσει την εμπειρία με την παίκτες αθλητικούς που πλέον στο σύγχρονο μπάσκετ η αθλητικότητα των παικτών βρίσκεται πολύ κοντά στο επίπεδο τεχνικής του παίκτη. Ο συνδυασμός που λέγεται εμπειρία υπάρχει η κίνηση του Βεργίνη ο οποίος έχει περάσει από την ομάδα το επίπεδο του, η ικανότητα του και ότι έχει ως μπάσκετ στο κεφάλι του και βγάζει μέσα στο γήπεδο είναι δεδομένα. Αυτή την στιγμή πιστεύω ότι έρχεται σε ένα περιβάλλον το οποίο του αρέσει, κάτι που είναι πολύ βασικό. Έρχεται στο σπίτι του, έρχεται σε μία ομάδα για την οποία έχει παίξει άρα λοιπόν όλα είναι θετικά. Από την άλλη, αθλητικότητα με τον Νταλό και τον Σλαφτσάκη, παίκτες οι οποίοι βλέπουμε ότι έχουν μέγεθος και μπορούν να παίξουν πάνω από μία θέσεις. Είναι αθλητικοί και μπορούν να υποστηρίξουν αυτό που ο κόουτς έχει στο μυαλό του».

Για το που θα τον βρει η επόμενη χρονιά: «Υπάρχει μία διαδικασία η οποία είναι η διαδικασία που εξυπακούεται. Οι προπονητές επιτελούν μία δουλειά και είναι κάθε χρόνο σε μία διαδικασία ανεύρεσης. Εξαιρέσεις είναι αυτοί που κάθονται πάνω από ένα χρόνο στις ομάδες τους. Υπάρχει κάτι και για εμένα, αυτή την στιγμή προτεραιότητα μου είναι να δουλέψω στο εξωτερικό. Υπήρχε μία εμπειρία κατά την διάρκεια της χρονιάς πριν πάω στα Τρίκαλα και είχα δουλέψει στο Κόσσοβο».

 

 

 

 

To Top