Ταλιμπάν κυνηγούν τον 10χρονο Μουρτάζα που είχε συγκινήσει τον Μέσι (video)

Ο μικρός Μουρτάζα που είχε συγκινήσει τον Μέσι για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο αλλά και τον ίδιο, κινδυνεύει από τους Ταλίμπάν, οι οποίοι τόν κυνηγούν.

Ο Μουρτάζα Αχμάντι, το αγόρι από το Αφγανιστάν, είχε συγκινήσει τον κόσμο το 2016 με τη φωτογραφία του, όταν σε ηλικία μόλις 5 ετών είχε μετατρέψει μια πλαστική σακούλα σε φανέλα με τον αριθμό του Λιονέλ Μέσι: το 10.

Τότε, ο κορυφαίος παίκτης της Γης του είχε χαρίσει μια στολή με αυτόγραφο και εξατομικευμένη αφιέρωση και, αργότερα, τον καλωσόρισε στο γήπεδο για ένα φιλικό με την Μπαρτσελόνα.

Σήμερα, ο Μουρτάζα επιστρέφει για να ζητήσει βοήθεια από το είδωλό του, αλλά σε πέντε χρόνια πολλά έχουν αλλάξει, τόσο για τον Μέσι όσο και για το παιδί από το Αφγανιστάν.

Ο πρώτος δεν είναι πλέον στην Μπαρτσελόνα και στην Παρί Σεν Ζερμέν δεν φορά τον αριθμό «10», ο δεύτερος βιώνει εφιαλτικές ώρες στην Καμπούλ κι έχει απευθύνει μια απελπισμένη έκκληση στον ίνδαλμά του.

«Είμαι εγκλωβισμένος στο σπίτι και δεν μπορώ να βγω έξω γιατί φοβάμαι πολύ τους Ταλιμπάν. Σε παρακαλώ, σώσε με απ΄ αυτήν την κατάσταση», ανέφερε η παράκληση του παιδιού.

«Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο και να το κάνω ειρηνικά. Μερικές φορές τη νύχτα ονειρεύομαι ότι έρχονται οι Ταλιμπάν, χτυπούν την πόρτα και μου ουρλιάζουν».

To Top