«Ταξιδεύω για σένα στην Τρίπολη» με… οδηγό το PRESSARIS!

Οι… μηχανές των αυτοκινήτων ζεσταίνονται. Ο πυρετός ανεβαίνει και θα κορυφωθεί μέσα στο επόμενο 48ωρο. Οι οπαδοί του Άρη ετοιμάζονται για μια ακόμη εκδρομή, αυτή τη φορά στην Τρίπολη για τον Κυριακάτικο αγώνα με τον Αστέρα. Το PRESSARIS έψαξε και βρήκε όλες τις εναλλακτικές λύσεις, ώστε οι φίλοι των κίτρινων να βρεθούν στο πλευρό του Μίχαλ Πρόμπιερζ και των παικτών του και σας τις παρουσιάζει, για να «έρθουν» πιο κοντά τα… 1.294 χιλιόμετρα (πήγαινε-έλα) του ταξιδιού!

Η Τρίπολη μπορεί να μοιάζει μακριά, αλλά για τον κόσμο αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο. Οι λύσεις είναι αρκετές.

1. Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Τρίπολη οδικώς

Η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών του Άρη αναμένεται να ταξιδέψει στην Τρίπολη οδικώς,  ακολουθώντας το γνωστό δρομολόγιο. Μέχρι την Αθήνα μέσω της Εθνικής οδού. Στη συνέχεια για να αποφύγουν την ταλαιπωρία προτού μπουν στην πρωτεύουσα θα στρίψουν δεξιά και θα πάρουν την Αττική οδό προς την Ελευσίνα. Θα προχωρήσουν με κατεύθυνση τα Μέγαρα και αφού περάσουν την Κόρινθο θα ανεβούν την ανηφόρα και θα στρίψουν αριστερά, μπαίνοντας στον δρόμο για την Καλαμάτα που οδηγεί στην Τρίπολη.              

2. Οδικώς με ΚΤΕΛ

Υπάρχουν βέβαια και οι εναλλακτικές λύσεις για όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν για διάφορους λόγους να διανύσουν με το Ι.Χ. τους την απόσταση 647 χιλιομέτρων που χωρίζει τη Θεσσαλονίκη με την Τρίπολη. Μια είναι με το ΚΤΕΛ Αρκαδίας που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Γιαννιτσών, στον αριθμό 244.

3. Αεροπορικώς και οδικώς (συνδυασμός)

Άλλη λύση είναι αεροπορικώς μέσω Αθηνών και στη συνέχεια είτε με το ΚΤΕΛ Αρκαδίας είτε με το αυτοκίνητο. Να σημειωθεί πως η Τρίπολη απέχει από την Αθήνα περίπου 170 χλμ. Δηλαδή μιάμιση ώρα με το Ι.Χ. και δυο με δυόμιση με το ΚΤΕΛ. Αεροπορικώς υπάρχει μια ακόμη επιλογή. Κάθε Σάββατο (και Δευτέρα) υπάρχει πτήση της Aegean Airlines με προορισμό την Καλαμάτα (με επιστροφή την ίδια μέρα) κι από κει οδικώς για την Τρίπολη (περίπου 80 χλμ). Αν κάποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να περιμένει τη Δευτέρα για να επιστρέψει στη βάση του θα πρέπει να επιλεχθεί κάποιον άλλος τρόπος επιστροφής στη Θεσσαλονίκη.      

4. Με τρένο και ΚΤΕΛ (συνδυασμός)       

Ακόμη ένας τρόπος είναι με τρένο μέχρι την Αθήνα και από την πρωτεύουσα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας φτάνεις στην Τρίπολη.

5. Οδικώς για όσους θέλουν… περιπέτεια

Τέλος, για όσους θέλουν να κάνουν το ταξίδι οδικώς υπάρχει μια ακόμη επιλογή. Μέσω Ιωαννίνων, Εγνατίας οδού δηλαδή και στη συνέχεια ακολουθώντας τη διαδρομή μέσω Άρτας, Πρέβεζας, Αμφιλοχίας. Μεσολογγίου και Ρίου Αντιρρίου και της οδού Κορίνθου-Πατρών. Το πρόβλημα εδώ είναι πως το δρομολόγιο έχει αρκετές δυσκολίες γεγονός που συνεπάγεται και με περισσότερες ώρες στον δρόμο.

6. Ταλαιπωρία, αλλά και… οικονομία

Επίσης, υπάρχει και το δρομολόγιο μέσω Μπράλου όπου συμφέρει για οικονομικούς λόγους (λιγότερα διόδια από την Εθνική οδό) αλλά κι εδώ το πρόβλημα είναι η κακή ποιότητα του δρόμου.              
 
Πώς πάμε στο γήπεδο του Αστέρα

Το γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης (δίπλα στις γραμμές του τρένου και πίσω από τα ΚΤΕΛ). Ερχόμενοι από την Αθήνα, οι οπαδοί του Άρη θα βγουν από την Εθνική οδό προς Τρίπολη και θα συνεχίσουν ευθεία για 1,5 χλμ. μέχρι μια διασταύρωση με φανάρια. Θα στρίψουν αριστερά προς «Σπάρτη, Καλαμάτα» όπως γράφουν οι πινακίδες και εν συνεχεία θα δουν πινακίδα προς το «γήπεδο Αστέρα» να δείχνει αριστερά. Θα περάσουν τις γραμμές του τρένου και μετά από 1 χλμ. θα φτάσουν έξω από το γήπεδο.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!


To Top