ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ταπούτος: “Αρχή νέου ξεκινήματος, έκαναν υπέρβαση τα παιδιά, υπέροχος κόσμος – Δικαιοσύνη για τον Άλκη”

Ο Χρήστος Ταπούτος, τιμ μάνατζερ του Άρη μίλησε για την νίκη της ομάδας επί του ΠΑΟΚ και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι των κιτρινόμαυρων.

Παράλληλα έκανε έναν… μίνι απολογισμό της ως τώρα πορείας, ενώ σχολίασε και την κλήρωση του κυπέλλου που στέλνει τους κιτρινόμαυρους απέναντι από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε στον Flash 99.4 και την εκπομπή «Αθλητικό X-PRESS»:

Για την παρουσία του κόσμου και τα χαρτάκια που σκέπασαν το γήπεδο είπε: «Λέγαμε ευτυχώς που ήταν τα δίχτυα αλλιώς ακόμη θα καθαρίζαμε. Ήταν πολύ όμορφο και είδαμε τους ξένους που εντυπωσιάστηκαν από αυτό το σκηνικό.

Για τη χθεσινή νίκη σχολίασε: «Η νίκη ήταν σημαντική κυρίως για αγωνιστικούς λόγους γιατί η ομάδα έκανε μια… κοιλιά, το παιχνίδι με τον Κολοσσό μας πλήγωσε πολύ. Αυτή η νίκη ήταν η αρχή του νέου μας ξεκινήματος. Θεωρώ ότι προσεγγίσαμε σωστά το παιχνίδι, κυρίως πνευματικά ήμασταν έτοιμοι ώστε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες ενός τέτοιου ματς και ένα γεμάτο γήπεδο, δεν είναι δύσκολο μόνο για τον αντίπαλο να το διαχειριστεί. Ασχοληθήκαμε και σε αυτό το κομμάτι πολύ ώστε να προετοιμάσουμε τα παιδια. Ελέγχαμε το παιχνίδι απ την αρχή μέχρι το τέλος».

Για την… υπέρβαση των παικτών όπως ο Σανόγκο, ο Νότε, ο Χάγκινς, ανέφερε: «Αυτοί οι τρεις έβγαλαν στο παρκέ το βασικό χαρακτηριστικό τους στον απόλυτο βαθμό. Δηλαδή ο Νότε έβγαλε αυτό το επιθετικό ταλέντο που έχει ο Χάγκινς έβγαλε αυτή την ηγετική φυσιογνωμία που έχει και ο Σανόγκο το πνεύμα πολεμιστή που τον διακατέχει. Ο Σανόγκο είχε και ένα θέμα στο πόδι του κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά πάλεψε».

Για τα πολλά φάουλ που χρεώθηκε ο Γκούντγουιν: «Προσπαθούμε να παίζουμε πάντα στο όριο, έχουμε πολύ επιθετική άμυνα και πολλές φορές υπερβάλλουμε και ο διαιτητής χρεώνει τα φάουλ. Το δικό μας παράπονο απ΄τη διαιτησία δεν είναι ότι μας χρεώνουν πολλά φάουλ, αλλά ότι δεν μας δίνουν αυτά που γίνονται σε εμάς».

Για τα… ιδιαίτερα μαθήματα στους ξένους: «Έπρεπε να τους προετοιμάσουμε για το πως θα αντιμετωπίσουν μια τέτοια έδρα. Για το πως θα το κοντρολάρουμε για να μην γυρίσει μπούμερανγκ αυτός ο υπέρμετρος ενθουσιασμός».

Από εδώ και πέρα: «Περνώντας και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τελειώνουμε τα πολύ δύσκολα παιχνίδια και μετά ξεκινάει ένα πρόγραμμα που όλα τα παιχνίδια είναι στα μέτρα μας. Έχουμε στην έδρα μας δυνατά ματς με την ΑΕΚ, το Περιστέρι και τον Προμηθέα και παίζουμε με τους θεωρητικά πιο αδύναμους εκτός έδρας, όμως είναι καθαρά στο χέρι μας».

Για το Κύπελλο: «Θα παίξουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, σίγουρα οι πιθανότητες είναι εναντίον μας, όμως δεν θα αδιαφορήσουμε. Θα πάμε να παίξουμε και ότι γίνει χωρίς πίεση και άγχος».

Κάνοντας απολογισμό της έως τώρα πορείας ανέφερε: «Η χρονιά κυλάει πολύ καλά για εμάς. Και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Το πρόσημο είναι μάλλον θετικό».

Για την παρουσία της ποδοσφαιρικής ομάδας και την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη: «Θα ανταποδώσουμε αυτό κι εμείς την Τετάρτη με τον Ολυμπιακό. Ο Άρης είναι μια οικογένεια και το ένα τμήμα βοηθάει και συμπαραστέκεται στο άλλο. Αυτές τις μέρες η προσοχή μας είναι και στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη, περιμένουμε  όλοι να αποδοθεί δικαιοσύνη».

To Top