Ταπούτος: “Στα χέρια μας να το κάνουμε εύκολο”

Παιχνίδι που είναι στα μέτρα του Άρη αν οι παίκτες κάνουν όσα τους πει το τεχνικό τιμ, είναι αυτό με τον Κολοσσό σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Χρήστος Ταπούτος σε συνέντευξή του στον “ΑΡΗΣ FM”. Ο αρχηγός των κίτρινων αναφέρθηκε και στο πρόβλημα του άδειου Παλέ, στην ενίσχυση της ομάδας, αλλά και στην περίπτωση Μπόγρη.

Ο Ταπούτος σχολιάζοντας τις άδειες κερκίδες ενόψει του αγώνα του Σαββάτου με τον Κολοσσό τόνισε πως “δυστυχώς πληρώνουμε αμαρτίες του παρελθόντος, αυτά που έγιναν με ΠΑΟΚ. Δεν αρέσει σε μας τους ίδιους να παίζουμε με άδειες κερκίδες και ελπίζω να είναι για τελευταία φορά φέτος. Πολλές ομάδες έχουν αρκετά παιχνίδια να παίξουν κεκλεισμένων των θυρών και αυτό είναι κακό και για τον κόσμο, που δεν βλέπει μπάσκετ, αλλά και για τις ομάδες που δεν κερδίζουν χρήματα”.

Για τον αγώνα με τον Κολοσσό είπε πως “το συγκεκριμένο παιχνίδι, μετά τη δύσκολη πρεμιέρα που είχαμε σε κύπελλο και πρωτάθλημα, είναι στα μέτρα μας κι αν κάνουμε αυτά που μας πει ο προπονητής μας σε άμυνα και επίθεση, παρόλο που ο Κολοσσός είναι αρκετά καλή ομάδα, στα δικά μας χέρια να το κάνουμε εύκολο και να πάρουμε τη νίκη”.

Συνέχισε τονίζοντας πως “αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι ομάδες που κανείς δεν μπορεί να τους χτυπήσει μέσα έξω. Στο ΟΑΚΑ κάναμε αρκετά καλή εμφάνιση. Τσεκάραμε τις δυνατότητές μας, έδειξε καλό πρόσωπο η ομάδα. Δείξαμε ότι βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι και στην άμυνα και στην επίθεση. Σαφώς η ψυχολογία μας είναι καλή επειδή παίξαμε καλά. Είναι διαφορετικά τώρα που ξέρουμε ότι παίξαμε καλά και προβληματίσαμε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Επειδή η ομάδα μας είναι και νεανική και άπειρη από τέτοια παιχνίδι, αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ, αλλά ο προπονητής μας είναι έμπειρος και δεν θα αφήσει να το πάθουμε αυτό”.

Για τα προβλήματα σε διοικητικό επίπεδο είπε ότι “καλώς ή κακώς για μας τους Έλληνες που μαθαίνουμε και διαβάζουμε, λογικό είναι να μας επηρεάζει. Είμαστε, όμως, παίκτες και πρέπει να κλείνουμε τα αυτιά μας και να παίζουμε μπάσκετ, να κοιτάμε τη δουλειά μας στο γήπεδο και πως θα κερδίζει η ομάδα. Οι άνθρωποι του Άρη πιστεύω ότι είναι σε θέση να τα λύσουν. Ελπίζω και εύχομαι γρήγορα αυτό το πρόβλημα να λυθεί”.

Αναφορικά με την ανάγκη ενίσχυσης του ρόστερ υπογράμμισε πως “δεν θα μιλήσω για θέσεις ή ονόματα, αλλά βάσει της εμπειρίας μου αν μια ομάδα θέλει αν προχωρήσει και θέλει να έχει στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη, τότε η χρειάζεται ενίσχυση. Είμαστε λίγοι για να αντέξουμε δύο παιχνίδια την βδομάδα. Αν έχουμε στόχο να προχωρήσουμε στην Ευρώπη, η ομάδα χρειάζεται περισσότερα άτομα. Με την απόκτηση ενός ή δύο παιδιών η ομάδα θα δυναμώσει”.

Αναφέρθηκε και στο θέμα του Γιώργου Μπόγρη, που δεν μπορεί να παίξει στην Ελλάδα επειδή αγωνίστηκε με το Περιστέρι σε έναν αγώνα κυπέλλου: “Εδώ στην Ελλάδα σε όλους τους τομείς έχουμε μάθει οι Έλληνες να βγάζουμ μόνοι μας τα μάτια μας. Είναι αδιανόητο να μην γίνονται τα απλά πράγματα… Είναι παράλογο ένας αθλητής που δεν μπορεί να κολλήσει στη φιλοσοφία μιας ομάδας, να μην μπορεί να πάει σε άλλη ομάδα και θα πρέπει να ξενιτευτεί με το ζόρι. Το θεωρώ τραγικό”.

Καταλήγοντας τόνισε πως “δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι συγκεκριμένο. Εμείς προσπαθούμε μέσω της δουλειάς να βελτιωνόμαστε και θέλουμε να βγάλουμε αυτή τη δουλειά στο γήπεδο. Δεν μπορώ να οριοθετήσω στόχους. Με την προσθήκη ενός ή δύο παικτών, η ομάδα μπορεί να έχει βλέψεις ψηλά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Στο Γιούροκαπ είμαστε σε έναν όμιλο βάσει ονομάτων αρκετά βατό και είναι στο χέρι μας να προχωρήσουμε και παρακάτω”.

To Top