Τατάκης: “Τι δεν πήγε καλά μέχρι σήμερα, τι μπορώ να προσφέρω στην ΚΜΑ από αύριο”

Ο Δημήτρης Τατάκης είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΚΜΑ. Καταθέτει μέσω του PRESSARIS τις θέσεις και απόψεις του ενόψει των εκλογών του φορέα.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να στείλουν τις θέσεις και τα σχόλια τους, μπορούν να το κάνουν στο [email protected].

Αναλυτικά το κείμενο του Δημήτρη Τατάκη:

“Τις απόψεις μου για την λειτουργία του φορέα, θα προσπαθήσω να τις επικοινωνήσω, όσο το δυνατόν σε περισσότερα μέλη, ώστε να μπορέσουμε να προσδώσουμε το μέγεθος που αξίζει στην Κ.Μ.Α.

Επίσης θα προσπαθήσω εφόσον εκλεγώ να αφιερωθώ στον σκοπό της Κ.Μ.Α. δηλαδή την επαναλειτουργία της, με τον τρόπο που της αρμόζει.

Η  δική μου ανάγκη για συμμετοχή ξεκίνησε χρόνια πριν όταν πρωτοξεκίνησε ο φορέας, όμως η έντονη επαγγελματική μου δραστηριότητα δεν μου το επέτρεπε.

Σήμερα, εξαιτίας της παροδικής μειωμένης επαγγελματικής μου δράσης λόγο της οικονομικής κρίσης, βρήκα περισσότερο ελεύθερο χρόνο και έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να παράσχω τις υπηρεσίες μου στην Κ.Μ.Α.

Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για το τι δεν πήγε καλά στην Κ.Μ.Α.

Απλά, σχεδόν τίποτα δεν πήγε καλά. Αυτό αποδεικνύεται  και από την μειωμένη συμμετοχή των Αρειανών. Δυστυχώς έχει πέσει σε δραματικά επίπεδα η συμμετοχή, με αποτέλεσμα την σταδιακή απομάκρυνση των μελών από το σπίτι μας την Λέσχη.

Η σχέση της ΠΑΕ με την ΚΜΑ πρέπει να διέπεται από κανόνες οι οποίοι θα τηρούνται και από τα 2 μέρη.

Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι η Κ.Μ.Α. είναι το αφεντικό και άρα αυτή που ορίζει τους κανόνες.

Με βάση αυτό το δεδομένο, η δήλωση μου ότι δεν χρειάζομαι Πρόεδρο σημαίνει ότι, δεν χρειάζομαι τον έναν και μοναδικό Πρόεδρο που τα κάνει όλα και συμφέρει. Χρειάζομαι δομές και μηχανισμούς που θα εξυπηρετούν τους σκοπούς και τους στόχους του συλλόγου.

Χρειάζομαι σχέδιο και καλά οργανωμένη ομάδα από ικανά στελέχη και αξιόλογους επαγγελματίες που θα ελέγχουμε.

Επίσης ο ρόλος του Προέδρου με την παλιά έννοια δεν εξυπηρετεί τον σύλλογο. Θα μπορούσε να είναι ένας Προεδρεύων, τον οποίο θα έχουμε ψηφίσει σαν Κ.Μ.Α. και στην συνέχεια μαζί του θα επιλέξουμε, ικανά στελέχη με βάση βιογραφικά και συνεντεύξεις, πάντα μέσα από διαφανείς διαδικασίες ανάδειξης των καταλληλότερων. Στελέχη τα οποία θα αναλάβουν να επανδρώσουν το οργανόγραμμα της ΠΑΕ.

Σημαντικό επίσης κομμάτι είναι η διαφάνεια που τόσο πολύ μας έλλειψε τα τελευταία χρόνια σαν χώρα και σαν ΑΡΗΣ.

Κάθε μεγάλος οργανισμός που σέβεται τον εαυτό του και προσπαθεί με διαφάνεια να εξασφαλίσει την λειτουργία του.

Έτσι δημιουργεί δομές και ελεγκτικούς μηχανισμούς προκειμένου να εξασφαλίσει την ορθή λειτουργία του, χωρίς να δίνει την δυνατότητα σε κακόβολους να βάλουν στο χέρι τα περιουσιακά της στοιχεία, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια.

Πιστεύω ότι εφόσον ορίσουμε τους μακροχρόνιους και βραχυχρόνιους στόχους με σωστό προγραμματισμό, δομές, οργάνωση και προσέγγιση βήμα βήμα, να ξεκινήσουμε την υλοποίηση του πλάνου δράσης.

Αν ακολουθηθεί αυτή η μεθοδολογία και με λίγη τύχη, εκτιμώ ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση την επόμενη τριετία.

Το πρώτο πράμα που θα προσπαθήσω να κάνω είναι, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες στην Κ.Μ.Α. όπου όλοι οι Αρειανοί να την νιώθουν σπίτι τους.

Να έχουν όλα τα μέλη την δυνατότητα έκφρασης.

Να νιώθουν ότι μπορούν να μας μεταφέρουν καινοτόμες ιδέες και προτάσεις.

Το κάλεσμα για συλλογική συμμετοχή θα είναι καθημερινό και με τις συναντήσεις της Δευτέρας, που τόσο κατακρίθηκαν να επαναδραστηριοποιήσουμε ακόμη περισσότερους Αρειανούς.

Επίσης οι Δευτέρες θα είναι αφορμή να τονωθεί οικονομικά η ΠΑΕ ΑΡΗΣ  ,αλλά και να δοθεί βήμα στους θεσμούς (ΑΣ-ΚΜΑ-ΠΑΕ) αλλά και σε Παλαίμαχους των Ομάδων Ποδοσφαίρου Μπάσκετ Βόλεϊ.

Επίσης είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για όλα τα αθλήματα που διατηρεί ο Α.Σ. να πλησιάσουν ακόμη περισσότερους Αρειανούς, να μας παρουσιάσουν τη δράση τους και γιατί όχι να ζητήσουν την βοήθεια όλων μας.

Γενικά όλοι μαζί μπορούμε να μεγαλώσουμε τον ΑΡΗ μας ακόμη περισσότερο”

Παράλληλα, μας έστειλε και ένα μίνι βιογραφικό του:

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη το 1964

Σπούδασα :

Τεχνικός Δομικών Έργων

(Μελέτη – Επίβλεψη – Κατασκευή Δημόσιων Και Ιδιωτικών Έργων)

Σεμινάρια :

  • Γενικές Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων

  • Ανάπτυξη Νέων Επιχειρήσεων

  • InternalAudit ( Διαχείρισης Επιχειρήσεων – Εσωτερικός Έλεγχος)

  • Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού

To Top