Ταχύρυθμα για την αντιμετώπιση της “ζώνης”

Από τα πράγματα που κυρίως θα δουλέψει ο Βαγγέλης Αγγέλου με τους παίκτες του μέσα στη βδομάδα είναι ο τρόπος αντιμετώπισης στις διάφορες άμυνες ζώνης που θα βρουν μπροστά τους οι κίτρινοι. Ο Ηλυσιακός έβαλε δύσκολα στον Άρη με μια απλή ζώνη, αναδεικνύοντας το σοβαρό πρόβλημα της ομάδας, που μπλόκαρε επιθετικά.

Ο Άρης ήταν μπροστά με 15 πόντους διαφορά (36-21) όταν στις αρχές του δεύτερου μέρους ο Ηλυσιακός γύρισε την άμυνά του σε ζώνη, εγκαταλείποντας το μαν του μαν. Οι κίτρινοι τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο με μόλις 4 λάθη (ρεκόρ φέτος), έκαναν όμως 8 στο δεύτερο μέρος, απόρροια του μπλοκαρίσματος που είχαν απέναντι στην ζώνη του Ηλυσιακού.

Αν προσθέσει κανείς σε αυτή την εξίσωση και το 5/21 έξω από την γραμμή του τρίποντου, αντιλαμβάνεται εύκολα τους αγωνιστικούς λόγους (γιατί ήταν και η διαιτησία που έβαλε τον Ηλυσιακό στο ματς) που το παιχνίδι κρίθηκε το φινάλε.

Είναι δεδομένο ότι ο Αγγέλου και οι παίκτες του θα δουλέψουν αρκετά στις επόμενες προπονήσεις (και) στην αντιμετώπιση των αμυνών ζώνης, για να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι στους αγώνες που έρχονται.

 

To Top