ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

“Εντατικά” στο Παλέ για το “διάβασμα” στην επίθεση

Στα πρώτα τέσσερα επίσημα παιχνίδια ο Άρης έχει καταφέρει να αποκτήσει μια αξιόλογη σταθερότητα αμυντικά, δεχόμενος 62,5 πόντους μέσο όρο, ωστόσο παρουσιάζει και αστάθεια και πολλά προβλήματα επιθετικά, σκοράροντας μόλις 122 πόντους στους δύο τελευταίους αγώνες. Εκεί επικεντρώνει την προσοχή του ο Δημήτρης Πρίφτης ενόψει ΠΑΟΚ.

Αυτό που λείπει από το παιχνίδι του Άρη επιθετικά είναι το “διάβασμα”. Παίκτες “κλειδιά” δεν έχουν καταφέρει ακόμα να προσαρμοστούν στην φιλοσοφία του Δημήτρη Πρίφτη, δυσκολεύονται να βρουν τα πατήματά τους και οδηγούνται σε λάθος επιλογές στο παρκέ.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα και για τον Γουίλ Κάμινγκς και για τον Ντέβιν Μαρμπλ και για τον Έρικ Μπάκνερ, προφανώς και ο πιο έμπειρος Μάικλ Τζένκινς ακόμα δεν μπορεί να βρει τον καλό του εαυτό. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι και οι Έλληνες με εξαίρεση τους Καββαδά και Ξανθόπουλο δεν βρίσκονται ακόμα σε καλό ρυθμό, μπορεί να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα διογκώνεται.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από την δουλειά στην προπόνηση και εκεί έχει ρίξει το βάρος ο Πρίφτης, προσπαθώντας να βρει τους τρόπους εκείνους μέσα από την τακτική ή ακόμα και την αλλαγή συστημάτων ώστε η ομάδα του να παρουσιάσει αρμονία και ομοιογένεια, η οποία θα οδηγήσει στην μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

To Top