Τα βραβεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 με Μιλουτίνοφ και Μπάνκι!

Έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό στην «Mall Οf Asia Arena» της Μανίλα, η Γερμανία έγραψε με «χρυσά» γράμματα το όνομά της στη βίβλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κατακτώντας το πρώτο Μουντομπάσκετ της ιστορίας της!

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, η FIBA ανακοίνωσε τα βραβεία των κορυφαίων αθλητών που συμμετείχαν και ξεχώρισαν στο τουρνουά.

Στην κορυφαία πεντάδα του Μουντομπάσκετ, η διοργανώτρια αρχή επέλεξε πέντε περιφερειακούς παίκτες! Συγκεκριμένα, εκτός του πρωταθλητή και MVP της διοργάνωσης, Ντένις Σρέντερ, στην καλύτερη πεντάδα συμπεριελήφθησαν οι Λούκα Ντόντσιτς (Σλοβενία), Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (Καναδάς), Άντονι Έντουαρντς (ΗΠΑ) και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Σερβία).

Mundobasket 2023: Τα βραβεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα, μπήκε ο Σιμόνε Φοντέκιο (Ιταλία), η αποκάλυψη της Λετονίας, Άρτουρς Ζάγκαρς, ο Γιόνας Βαλαντσιούνας (Λιθουανία), ο Φραντς Βάγκνερ (Γερμανία), αλλά και ο νέος σέντερ του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοφ!

Mundobasket 2023: Τα βραβεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Από εκεί και πέρα, το βραβείο του πολυτιμότερου νεαρού παίκτη κατέληξε στα χέρια του 20χρονου γκαρντ της Αυστραλίας και των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Τζος Γκίντι, ενώ, εκείνο του κορυφαίου αμυντικού της διοργάνωσης πήρε ο Ντίλον Μπρουκς, ο οποίος και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την ομάδα του Καναδά.

Όσον αφορά το βραβείο του προπονητή της διοργάνωσης, εκείνο δεν πήγε στα χέρια του πρωταθλητή κόσμου με τη Γερμανία, Γκόρντον Χέρμπερτ, αλλά στον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, ο οποίος και οδήγησε τη Λετονία στην 5η θέση! Τέλος, πρώτος σκόρερ του Μουντομπάσκετ βγήκε ο Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος ολοκλήρωσε το τουρνουά έχοντας κατά μέσο όρο 27 πόντους ανά παιχνίδι!

To Top