ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τα δύο στοιχεία της Κηφισιάς που θα εστιάσει ο Άρης

Δύο στοιχεία χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της Κηφισιάς και σε αυτά πρέπει να εστιάσει ο Άρης. Το πρώτο είναι η έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ και το δεύτερο είναι η αστοχία της από τη γραμμή του τρίποντου.

Η αντίπαλος του Άρη έχει παίκτες ικανούς στο επιθετικό ριμπάουντ, όπως ο Χογκ, ο Σμιθ, ο Κασελάκης και ο Γλυνιαδάκης. Κατά μέσο όρο η Κηφισιά ανανεώνει σχεδόν 13 φορές τις επιθέσεις της, αριθμός που σε παιχνίδια πλέι οφ που πάντοτε είναι πιο κλειστά, παίζει μεγάλο ρόλο.

Είναι μια παράμετρος που θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ο Άρης. Οι κίτρινοι κράτησαν την Κηφισιά κάτω από τον μέσο όρο της στις δύο αναμετρήσεις, επιτρέποντάς την να έχει 10 επιθετικά ριμπάουντ στο Παλέ και 8 επιθετικά ριμπάουντ στο Ζηρίνειο, στους αγώνες της κανονικής περιόδου.

Το δεύτερο στοιχείο που πάντοτε παίζει ρόλο σε έναν αγώνα είναι το μακρινό σουτ και εκεί υστερεί η Κηφισιά, σουτάροντας μόλις με 29,3% (160/547). Αν αυτό το ποσοστό συνδυαστεί με την εξαιρετική άμυνα του Άρη στο τρίποντο, όπου αναγκάζει τους αντιπάλους του να σουτάρουν με 26,2% τότε σίγουρα είναι ένα στοιχείο που θα παίξει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Γενικότερα, οι κίτρινοι υπερέχουν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες εκτός από τα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά η στατιστική υπάρχει για να… επιβεβαιώνεται στο παρκέ.

Η στατιστική εικόνα του Άρη στην κανονική περίοδο

aris_stats_totals_2015-16

Η στατιστική εικόνα της Κηφισιάς στην κανονική περίοδο

kifisia_stats_2015-16

To Top