Τα δύο “στοπ” του Άρη για τον περιορισμό του Μαυροειδή

Για να έρθει η νίκη σήμερα στο Ζηρίνειο απέναντι στη Κηφισιά, θα πρέπει να περιοριστεί η δράση του Δημήτρη Μαυροειδή, του κορυφαίου παίκτη της Κηφισιάς φέτος. Πως θα γίνει αυτό;

Για να περιοριστεί ο Μαυροειδής θα πρέπει καταρχήν να “κοπεί” η επικοινωνία του έμπειρου σέντερ με την περιφέρεια και δη με τον βασικό τροφοδότη του, τον Νίκο Λιακόπουλο, του οποίου η ικανότητα στο πικ εν ρολ έχει ανεβάσει τόσο πολύ τον Μαυροειδή. Τα περισσότερα καλάθια του Έλληνα σέντερ προέρχονται από συνεργασία με τον έμπειρο πλέι μέικερ και εκεί κυρίως πρέπει να ασκηθεί πίεση από τους κίτρινους.

Σε δεύτερη φάση, ο Μαυροειδής έχει την ικανότητα στο επιθετικό ριμπάουντ, είναι πρώτος στην Α1 φέτος με 56 επιθετικά σε 17 αγώνες, δηλαδή ανανεώνει περισσότερες από 3 επιθέσεις ανά παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα η προσθήκη του Εξέβιερ Σάιλας στην περιφέρεια έχει δώσει άλλη οντότητα στη Κηφισιά, καθώς ο Αμερικανός έχει 14 πόντους μέσο όρο με 40% από το τρίποντο, άρα χρίζει ιδιαίτερης προσοχής, ενώ υπάρχει ο πάντα επικίνδυνος Ούρος Ντούβνιακ.

To Top