ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τα “δώρα” Καρδίτσας, Λαυρίου και η ευκαιρία του Άρη!

Η Καρδίτσα και το Λαύριο έκαναν “δώρα” στον Άρη με τις μεγάλες νίκες τους επί του Περιστερίου και της ΑΕΚ, αντίστοιχα, τα οποία καλείται να “ανοίξει” αύριο, κερδίζοντας τον Απόλλωνα, στην Πάτρα.

Η 16η αγωνιστική μπορεί να αποδειχθεί κομβική στη μάχη για την είσοδο στην τετράδα και οι “κίτρινοι” έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι των άλλων ομάδων, οι οποίες διεκδικούν την είσοδό τους στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Με “διπλό” στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη θα ξεπεράσει στη βαθμολογία την ΑΕΚ, καθώς την έχει κερδίσει δυο φορές, ενώ μετά τη διακοπή θα υποδεχθεί το Περιστέρι, από το οποίο έχασε με δυο πόντους στον αγώνα του πρώτου γύρου. Αυτό σημαίνει ότι αν επικρατήσει με διαφορά τριών πόντων, θα υπερτερεί και της ομάδας των δυτικών προαστίων της Αθήνας, σε πιθανή ισοβαθμία.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος, είναι ότι ο Άρης έχει βγάλει μέρος του δύσκολου προγράμματος, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες ομάδες, που έχουν ως στόχο να “πλασαριστούν” στην πρώτη τετράδα, με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Όλα αυτά τα δεδομένα καθιστούν ιδιαίτερα κρίσιμο το αυριανό παιχνίδι με τον Απόλλωνα, που “καίγεται” για τη νίκη, θέλοντας να κάνει βήμα παραμονής στην κατηγορία.

To Top