Τα… εκατομμύρια δεν παίζουν ακόμα μπάλα!

Ο Γκάρεθ Μπέιλ τραυματίστηκε εκ νέου και δείχνει πως είναι ανέτοιμος για να μετατραπεί σε πρώτο βιολί για την βασίλισσα της Ευρπώπης Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτός είναι ο τρίτος τραυματισμός του Ουαλού από τον Αύγουστο και μετά και δεύτερος από την στιγμή που υπέγραψε στους Μερέγκες!

Από την στιγμή που υπέγραψε στους εννιά φορές πρωταθλητές Ευρώπης και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ποδοσφαίρου τράβηξε όλα τα φώτα πάνω του. Οι απαιτήσεις από την διοίκηση, τον προπονητή και τους φίλους της ομάδας είναι και θα είναι τεράστιες. Ειδικά ο Πέρεθ (πρόεδρος της Ρεάλ) και ο Ζιντάν (βοηθός προπονητή) έχουν ένα παραπάνω άγχος για τον 24 χρονο άσο αφού αποτελεί προσωπική τους επιλογή. Ο πρώτος “αναγκάστηκε” να δαπανήσει το αστρονομικό ποσό ρεκόρ των 100.000.000 ευρώ για να τον φέρει στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Το αν τα λεφτά είναι πολλά ή λίγα δεν είναι αυτό που θα μας απασχολήσει. Το θέμα είναι αν θα μπορέσει να δώσει το 100% φέτος ο παίκτης.

Ο Μπέιλ έκανε το καλοκαίρι μόνος του προετοιμασία. Ούτε στην Τότεναμ (την μέχρι τότε ομάδα του) ούτε στην Ρεάλ μιας και υπέγραψε λίγο πριν κλείσει η περίοδος των μεταγραφών. Έτσι το γεγονός αυτό έχει δημιουργεί δύο προβλήματα στους Μαδριλένους και τον Αντσελότι. Αφ’ ενός (και το πιο σημαντικό) δεν έχει καλή φυσική κατάσταση και αυτό έχει σαν αποτέσμα τους συνεχείς τραυματισμούς του και αφ’ ετέρου δεν έχει “δέσει” με την ομάδα και εμφανώς δεν πατάει καλά στο γήπεδο αφού δεν έχει προσαρμοστεί στο σύστημα της ομάδας καθώς και με τους νέους του συμπαίκτες.

Στην προπόνηση της Τρίτης ο Μπέιλ υπέστει μυϊκή συστολή στον αριστερό μηρό ενώ η περίοδος που θα απέχει από την διάθεση του Κάρλο Αντσελότι δεν έχει διευκρινιστεί. Η περίπτωσή του πάντος εμφανίζει πολλές ομοιότητες με αυτήν του Μόντριτς ο οποίος επίσης αποκτήθηκε από την Τότεναμ την περασμένη σεζόν. Ο Κροάτης μέσος ήρθε την ίδια χρονική περίοδο που ήρθε και ο Μπέιλ με ένα χρόνο διαφορά βέβαια. Και ο Μόντριτς άργησε πολύ να προσαρμοστεί αφού ούτε εκείνος είχε κάνει προετοιμασία με την νέα του ομάδα. Η μεγάλη διαφορά όμως μεταξύ τους είναι οτι ο Μόντριτς δεν ήρθε για να πρωταγωνιστήσει αλλά ούτε και σαν σούπερ σταρ… Βέβαια έχει μετατραπεί φέτος σε κινητήριο μοχλό στο κέντρο των Μερέγκες και αποτελεί μία σίγουρη λύση για τον Ιταλό τεχνικό.

Το θέμα είναι ότι στην περίπτωση του Μπέιλ δεν γίνεται να περιμένουν μία ολόκληρη σεζόν για να παίξει αυτά που μπορεί. Άλλωστε τα λεφτά είναι πολλά και η πίεση μεγάλη! Το μόνο που μένει είναι να δούμε πότε τα εκατομμύρια θα… παίξουν μπάλα!

Του: Θοδωρή Θεοχαρίδη

To Top