ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τα “θέλω” του Μάντζιου από τους σέντερ φορ, για να έρχεται πιο εύκολα το γκολ

Η προηγούμενη εβδομάδα κύλησε με τον Άκη Μάντζιο να ρίχνει μεγάλο βάρος στην βελτίωση των όποιων αδυναμιών είχε εντοπίσει στον τρόπο παιχνιδιού του Άρη, μέχρι στιγμής στην σεζόν.

Επομένως, ήταν απολύτως λογικό να επικεντρωθεί και στους σέντερ φορ του, καθώς σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος και ένα για την Ευρώπη, η ομάδα πήρε από αυτούς μόλις ένα γκολ από τα συνολικά οκτώ που έχει πετύχει. Ήταν το γκολ της ισοφάρισης του Κριστιάν Λόπεθ απέναντι στην Λαμία, με το οποίο άνοιξε ο δρόμος προς την ολική ανατροπή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο Ισπανός δεν βρήκε έκτοτε ξανά δίχτυα, ενώ χωρίς γκολ είναι μέχρι στιγμής και ο έτερος σέντερ φορ της ομάδας, Δημήτρης Μάνος.

Αυτό που επιζητά από τους ίδιους ο Μάντζιος είναι περισσότερη… επιθετικότητα. Με τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να εμφυσήσει στην ομάδα έχει ως στόχο, όσοι παίζουν στα άκρα ή και πίσω από τον φορ, να καταφέρουν να βρίσκουν τον συμπαίκτης του στην κορυφή της επίθεσης, μέσα στο αντίπαλο κουτί. Θέλει με λίγα λόγια οι επιθετικοί του, όταν περιμένουν να υποδεχθούν την μπάλα να έχουν μέτωπο προς την αντίπαλη εστία. Τόσο ο Λόπεθ, όσο και ο Μάνος είναι καλοί στην υποδοχή της μπάλας και παίζοντας με πλάτη τον αντίπαλο αμυντικό, όμως, δεν είναι αυτό που θέλει από τους ίδιους ο Μάντζιος.

Φυσικά, στους Λόπεθ-Μάνο, μπορεί να προστεθεί πλέον και ο Σίλβα, που αν και περιφερειακός επιθετικός, έχει την ικανότητα να αγωνιστεί και στην κορυφή της επίθεσης. Ο Μάντζιος το διαπιστώνει καθημερινά και δεν αποκλείεται σύντομα να του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί ακόμα και ως “φουνταριστός”.

To Top