ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα “θέλω” του Μάντζιου για το ντέρμπι: Συγκέντρωση, καθαρό μυαλό και αποτελεσματικότητα σε άμυνα κι επίθεση…

Στην τελική της ευθεία η προετοιμασία του Άρη για το κυριακάτικο ντέρμπι (13/12, 19:30) με τον ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Φαίνεται πως ο προπονητής του Άρη κατέληξε στο πλάνο του, όχι όμως και στα πρόσωπα που θα κληθούν από το ξεκίνημα του αγώνα, να το φέρουν εις πέρας. Υπάρχει, άλλωστε, και η εκκρεμότητα του Εμάνουελ Σάκιτς, για τον οποίο ο 51χρονος προπονητής του Άρη περιμένει σήμερα τα καθοριστικά νέα.

Από εκεί και πέρα, για να πετύχει ο Άρης την δεύτερη (μετά το ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό) νίκη του σε ντέρμπι, θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο πλάνο του Μάντζιου, να έχει καθαρό μυαλό κατά την διάρκεια του αγώνα και φυσικά να είναι αποτελεσματικός σε άμυνα κι επίθεση.

Απέναντί του, θα έχει μία ομάδα που φέτος πέτυχε 18 γκολ στο πρωτάθλημα σε 10 αγώνες, επομένως ο Άρης θα πρέπει να είναι σταθερός αμυντικά, χωρίς αβίαστα λάθη, κρατώντας μακριά από την εστία του, τους παίκτες των φιλοξενούμενων.

Από την άλλη, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην επίθεση, την οποία μπορεί να “πληγώσει” άνετα και ενδεχομένως και πολλές φορές (όπως έκανε πέρσι), αρκεί να υπάρχει καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Η άμυνα του ΠΑΟΚ, μπορεί να έχει δεχθεί μόλις πέντε γκολ φέτος, αλλά δεν έχει ακόμα συναντήσει επίθεση στο πρωτάθλημα, τόσο ποιοτική σαν αυτή του Άρη.

To Top