Τα θεμέλια μπήκαν από την ομάδα, πλέον τον λόγο έχουν η διοίκηση και ο κόσμος

Από σήμερα το μπαλάκι περνάει στη διοίκηση και τον κόσμο. Αγώνες δεν υπάρχουν. Ο Άρης αν και “είχε” την σειρά με τον Πανιώνιο, αποχαιρέτησε το φετινό πρωτάθλημα στην έκτη θέση. Πλέον η διοίκηση του Λευτέρη Αρβανίτη καλείται να “τρέξει” τις εξελίξεις και ο κόσμος να δείξει ανταπόκριση στο τμήμα που δικαίως θεωρείται “αδικημένο”.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα παραμείνει στην ομάδα ο Βαγγέλης Αγγέλου. Είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα της διοίκησης σε ότι αφορά τον αγωνιστικό σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά. Το κέρδος, βέβαια, από την παρουσία του συγκεκριμένου προπονητή είναι ότι με όλα όσα έκανε φέτος στην ομάδα, με τον τρόπο που εργάστηκε, κοουτσάρισε και τα αποτελέσματα που έφερε, όχι μόνο σε αγώνες, αλλά και στην ανάδειξη παικτών, δείχνει τον δρόμο μέσα από τον οποίο πρέπει να περάσει ο Άρης, για να πατήσει ξανά στα πόδια του και να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην Ευρωλίγκα.

Ο δρόμος αυτός δεν είναι εύκολος, αλλά είναι ο μοναδικός που μπορεί να φέρει επιτυχία. Ο δρόμος αυτός είναι η δημιουργία ομάδας που θα έχει σωστή συμπεριφορά, εμπιστοσύνη, πίστη του ενός στον άλλον και μετά όλα τα αγωνιστικά στοιχεία που απαιτούνται. Τον δρόμο αυτόν δεν μπορούν να τον διαβούν παίκτες, προπονητής, διοίκηση, αν δεν υπάρχει γεμάτο γήπεδο. Στο ματς με τον Πανιώνιο, που ήταν κρίσιμος και η ομάδα προερχόταν από εμφάνιση που προκάλεσε κάτι θετικό στον κόσμο, κόπηκαν μόλις 900 εισιτήρια. Είναι κατανοητό πως φέτος ο κόσμος έχει περάσει πάνδεινα, ειδικά με όσα έγιναν (και γίνονται) στο ποδοσφαιρικό τμήμα, όμως το μπάσκετ δικαίως νιώθει αδικημένο.

Ο μπασκετικός Άρης – καλώς ή κακώς, προσωπικά πιστεύω (πολύ) καλώς – έχει μάθει να παίζει με κόσμο τα παιχνίδια του. Αυτό είναι στο DNA του. Η παρουσία της ομάδας, το τι έβγαλε στο γήπεδο μέσα στο 2013 είναι στοιχείο που μπορεί να κάνει τον Αρειανό να επιστρέψει στο Παλέ. Ο Αρειανός έχει ερεθίσματα για να πιστέψει πλέον στην ομάδα μπάσκετ και σε αυτό που ξεκίνησε να χτίζεται σε αγωνιστικό επίπεδο.

Η διοίκηση οφείλει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού αυτά τα θεμέλια και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται. Η οικονομική εξυγίανση περνάει μέσα από την υπαγωγή στο άρθρο 99, η αγωνιστική ανάκαμψη μέσα από την πίστη στο… φως που φαίνεται στην άκρη του δρόμου που χάραξε ο Αγγέλου και οι παίκτες του φέτος.

Εφόσον σ’ αυτόν τον δρόμο, η ομάδα θα έχει συνοδοιπόρους 5.000 Αρειανούς σε κάθε αγώνα, ο στόχος της επιστροφής στην ελίτ και της διεκδίκησης τίτλων (που είναι στο DNA του τμήματος και παραμένει αναλλοίωτο ότι κι αν γίνει) θα είναι όχι απλά εφικτός, αλλά εύκολος.



To Top