ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα κέρδη του Άρη, το “χτίσιμο” ψυχολογίας και η συζήτηση για την 4η θέση

Ο Άρης σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο… άνετη ομάδα από τις πέντε πρώτες των πλέι οφ, όχι όμως και η πιο αδιάφορη. Κι αυτό το έδειξε περίτρανα το βράδυ της Κυριακής, όταν ένα θεωρητικά αδιάφορο παιχνίδι, κατάφερε να του δώσει λάμψη και σημασία, αποκομίζοντας κέρδη.

Η νίκη με 3-1 επί της Λαμίας έβγαλε ουκ ολίγα κέρδη για τους κιτρινόμαυρους:

1. Συνέχισαν νικηφόρα στα πλέι οφ, “χτίζοντας” ψυχολογία, απαραίτητη μέχρι το τέλος του… δρόμου που είναι ο τελικός του κυπέλλου.

2. Οι παίκτες που σκόραραν είχαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, σημαντικά οφέλη από τα γκολ. Ο Σουλεϊμάνοφ ξαναβρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, ο Μάνου Γκαρθία “ζωγράφισε” μετά από 435 μέρες, ο Μπράμπετς σκόραρε για τρίτη φορά κόντρα στην Λαμία, θέλοντας να φωνάξει παρών εντός, αλλά κυρίως και εκτός (εθνική Τσεχίας) συνόρων.

3. Δοκίμασε διάφορους σχηματισμούς, χωρίς ρίσκο και χωρίς απώλειες.

4. Μετά το 3-0, ο Άκης Μάντζιος έκανε (πολύτιμη αυτήν την περίοδο) διαχείριση του ρόστερ.

5. Έδειξε ότι παραμένει για την ώρα ανοιχτή η συζήτηση για την 4η θέση, μια και δεν έχει πετάξει “λευκή πετσέτα”. Όπως είπε με έμφαση ο προπονητής του Άρη είναι μια δύσκολη αποστολή, αλλά κανείς δεν δικαιούται να την παρατήσει, μια και μετά τις διαδοχικές νίκες του Άρη και τις αντίστοιχες ήττες του Ολυμπιακού, η διαφορά έπεσε στους εννιά βαθμούς. Ασφαλώς παραμένει μεγάλη, όταν απομένουν άλλες οκτώ “στροφές”, όμως στο ποδόσφαιρο επιβάλλεται να έχεις στόχους και να τους κυνηγάς.

Σίγουρα ο ένας και μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση του κυπέλλου, όμως, έδειξε ότι μπορεί να σταθεί με ψηλά το κεφάλι και στα πλέι οφ, ειδικά από τη στιγμή που αύριο αγωνίζεται κόντρα στον Ολυμπιακό… Τώρα το αν καταφέρει να κάνει αυτό που δεν έχει κάνει πάνω από 20 χρόνια, δηλαδή να τον κερδίσει στην έδρα του, είναι μια άλλη συζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση ο Άρης πάει το Καραϊσκάκη απαλλαγμένος από κάθε άγχος. Αν καταφέρει και κερδίσει, θα δει λίγο διαφορετικά την προσπάθεια να πλησιάσει την 4η θέση. Αν δεν τα καταφέρει, προφανώς και δεν θα καταστραφεί, αφού, είπαμε ο μεγάλος στόχος είναι άλλος…

To Top