ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα κίνητρα του κυπέλλου αυξάνονται! Δυο αγώνες… δρόμος οι όμιλοι του Europa League!

Η κατάκτηση του κυπέλλου θα φέρει τον Άρη πιο κοντά τους ομίλους του Europa League! Δυο αγώνες… δρόμος!

Η χθεσινή ανακοίνωση της UEFA για το καλεντάρι των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων της σεζόν 2020-21 καταγράφει μερικές σημαντικές διαπιστώσεις και δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας από τον Άρη, πέρα από τα αυτονόητα: ένας τίτλος μετά από 50 χρόνια, γόητρο, “επιστροφή” των χρημάτων στους παίκτες μετά το “ψαλίδι” λόγω καραντίνας, δυνατότητα προσέλκυσης παικτών από πιο ψηλά “ράφια” κ.α.

Οι νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά το lockdown, τις αναβολές και την τροποποίηση του προγράμματος σε όλον τον ποδοσφαιρικό κόσμο, δίνουν τη δυνατότητα στην ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο να βρεθεί με μόλις δυο αγώνες στους ομίλους του Europa League! Ένα στοίχημα τόσο γοήτρου, αλλά κυρίως καταξίωσης και αγωνιστικών εσόδων στην πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών για όλο τον πλανήτη.

Με βάση τις αποφάσεις της UEFA, όλοι οι αγώνες, προκριματικοί και play offs μέχρι τους ομίλους του Europa League θα είναι μονοί. Όποια ομάδα βγει πρώτη από την κληρωτίδα θα παίξει στην έδρα της. Με απλά λόγια; Η κατάκτηση του κυπέλλου θα απαιτεί μόλις δυο αγώνες για τους ομίλους, αν όχι τρεις αγώνες.

Σίγουρα ο δρόμος είναι δύσκολος μέχρι τότε. Τίποτε δεν γίνεται στο… χαρτί ή στο πληκτρολόγιο. Υπάρχει η ρεβάνς με την ΑΕΚ. Μετά όλη η οικογένεια του Άρη επιθυμεί να ξεδιψάσει με το κύπελλο. Όλα θα κριθούν στο χορτάρι. Σίγουρα όμως προκύπτει μια ξεχωριστή συγκυρία που αυξάνει τα κίνητρα της κιτρινόμαυρης ποδοσφαιρικής οικογένειας για την κούπα!

Υπενθυμίζουμε ότι:

Όσον αφορά τις ημερομηνίες του Europa League, ο πρώτος προκριματικός γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου, ο δεύτερος στις 17 Σεπτεμβρίου, ο τρίτος στις 24 Σεπτεμβρίου και τα playoffs της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης θα γίνουν την 1η Οκτωβρίου.

Πιο απλά σε ότι αφορά τον Άρη θα ξεκινήσει:

– 17/9 στον β’ προκριματικό γύρο, εφόσον δεν καταφέρει να στεφθεί κυπελλούχος. Θα χρειαστεί τρεις αγώνες μέχρι τους ομίλους της διοργάνωσης.

– 24/9 στον γ’ προκριματικό γύρο, εφόσον στεφθεί κυπελλούχος! Θα χρειαστεί δυο αγώνες, μέχρι τους ομίλους τους Europa League.

Οι όμιλοι του Champions League θα ξεκινήσουν στις 20/21 Οκτωβρίου, ενώ του Europa League στις 22 Οκτωβρίου. 

 

To Top