ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα κίνητρα του Λάζαρου, οι υποσχέσεις και ο… καθρέπτης του γηπέδου

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος “έγραψε” χθες την πρώτη του μέρα ως ποδοσφαιριστής του Άρη, καταγράφοντας πλέον και επίσημα ένα σημαντικό ρεκόρ, αυτό της παρουσίας του στις πέντε κατά τεκμήριο κορυφαίες ομάδες της χώρας. Μόνο που τέτοια ρεκόρ “δεν παίζουν μπάλα”, είναι καλά για… κουβέντα, αφιερώματα και αναλύσεις. Ο καθρέπτης άλλωστε ξεκάθαρα είναι το γήπεδο, κάτι που παραδέχθηκε με έμφαση και ο ίδιος ο 36χρονος επιθετικός, με το που επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Στον Άρη, ο οποίος βρίσκεται στην πιο δύσκολη περίοδο και πιεστική περίοδο της σεζόν (και σίγουρα σε μια από τις πλέον πιεστικές περιόδους, της εποχής Καρυπίδη), έρχεται ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής, δείχνοντας ότι τουλάχιστον έχει σημαντικά κίνητρα. Το ξεκαθάρισε τόσο δημόσια, όσο και στους ανθρώπους του Άρη: θέλει να συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής στο γήπεδο, να έχει ηγετικό ρόλο, να βοηθήσει με την εμπειρία του και να συμβάλλει στην αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας. Πράγματα που καταγράφηκαν σε προφορικό επίπεδο με σαφήνεια.

“Όταν είσαι σε μία μεγάλη ομάδα, το κίνητρο είναι καθημερινό. Από την προπόνηση μέχρι τη συμπεριφορά σου έξω από το γήπεδο. Το άθλημα, μας δίνει πολλά. Οπότε πρέπει να το ακολουθούμε πιστά και να είμαστε το παράδειγμα. Πόσο μάλλον όταν είσαι σε μία μεγάλη ομάδα”, όπως είπε μεταξύ άλλων.

Ιδιαίτερης σημειολογικής σημασίας η αναφορά του επίσης ότι ξέρει σε ποια ομάδα είναι και δεν τον έκανε τυχαία.  “Ο 6ος σταθμός στην πόλη που γεννήθηκα. Στο πρώτο γήπεδο που πήγα ως θεατής. Μακάρι να είναι και το τελευταίο μου ως ποδοσφαιριστής. Αν και εύχομαι αυτή τη συνεργασία να κρατήσει αρκετά. Ο μπαμπάς μου είναι Αρειανός. Ζούσε για αυτή την ομάδα, του άρεσε πολύ. Να τον τιμήσω και αυτόν…” όπως ήταν τα λόγια του.

Το πόσο έμπειρος και καλός παίκτης είναι ο Χριστοδουλόπουλος δεν θα το πούμε εμείς. Έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του όλα αυτά τα χρόνια και δεν είναι και λίγα. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο θα παρουσιαστεί σε υψηλό βαθμό αγωνιστικής και ψυχολογικής ετοιμότητας κι όλα αυτά που ξέραμε και που ακούσαμε να λέει, να τα εφαρμόσει άμεσα στον αγωνιστικό χώρο, στον… καθρέπτη που δεν μπορεί να κρύψει το παραμικρό.

Ένα πολλαπλό “στοίχημα” σε κομβικό σημείο για τον Άρη…

Παράλληλα, η αίσθηση που δόθηκε ότι ήρθε για να… μείνει, λειτουργώντας μετέπειτα ως στέλεχος της ομάδας, είναι κάτι που μόνο ο χρόνος θα δείξει.

To Top