Τα κολεγιόπαιδα γίνονται άντρες

Το χθεσινό παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, η διαφορά των δύο ομάδων ήταν εμφανής στο παρκέ, ο Άρης θα κέρδιζει ότι και να γινόταν. Υπάρχουν, όμως, πράγματα στοιχεία που δείχνουν πως η ομάδα άρχισε να λειτουργεί μέσα στο παρκέ…

Όσο κακός κι αν είναι ο αντίπαλος – από τη Γκαστέρα ως τον Ολυμπιακό – ο Άρης παίζει καλή άμυνα. Είναι ένα δεδομένο. Έχει δεχτεί από 51 (μέσα στην Ολλανδία) έως 71 (με τον Ολυμπιακό) πόντους. Κι αν είναι εύκολο να μην επιτρέψεις σε αυτούς τους Ολλανδούς να σκοράρουν, δεν είναι καθόλου εύκολο να το κάνεις με τον Ολυμπιακό. Και ο Άρης το έκανε.

aris omadiki7 1Δεύτερο στοιχείο είναι τα κολεγιόπαιδα. Τους πήρε κάποιο χρόνο, αλλά από εκεί που έβλεπε κανείς κάτι παιδιά να τρέχουν άσκοπα μέσα στο γήπεδο, να πηδάνε άσκοπα και να χρεώνονται με χαζά φάουλ, τώρα διαπιστώνει πως βοηθούν, άλλες φορές περισσότερο, άλλες φορές λιγότερο. Είναι όμως μέλη της ομάδας και έχουν προσδώσει το πάθος που έχουν οι κολεγιακές ομάδες. Θυμίζω την τριπλή βουτιά του Κερούς κόντρα στον Ολυμπιακό και κάτι ανάλογο που έκανε χθες ο Μάλντροου…

Τρίτο στοιχείο είναι η μέτρια αγωνιστική κατάσταση του Δημήτρη Τσαλδάρη. Δεν είναι ακόμα καλά και προσωπικά θεωρώ ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό. Για τον Τσαλδάρη ουσιαστικά τώρα είναι… Σεπτέμβριος, που δίνουν οι ομάδες τα πρώτα φιλικά. Θα έρθει η ώρα που θα ρολάρει και αυτός και θα το κάνει την στιγμή που πρέπει.

Ο Άρης από τον αγώνα με τον Ίκαρο και μετά, έχει βελτιωθεί αγωνιστικά και έχει μάθει να κερδίζει. Δεν το έκανε για μία φάση, για μία βολή, για ένα… ριπλέι με τον Ολυμπιακό.

Το κακό είναι ότι οι τρεις νίκες στην Ευρώπη δεν του έδωσαν από χθες την πρόκριση και τώρα υπάρχει ένα μεγαλύτερο άγχος. Και πάλι, όμως, όντως είναι κίνητρο να βγει πρώτος. Αν κέρδισε η Ρουντούπις μέσα στη Τσεχία, είναι αδιανόητο να μην μπορεί να το κάνει και ο Άρης και είναι επίσης αδιανόητο να παίζεται η πρόκριση στο Παλέ με τους Λιθουανούς που δεν είναι κάτι σπουδαίο και να μην κερδίσει ο Άρης. Αρκεί βέβαι το μυαλό να είναι μέσα στο κεφάλι όπως είπε ο Ταπούτος.

ΥΓ: Για όσα συμβαίνουν και δεν συμβαίνουν σε διοικητικό επίπεδο, θα ήταν καλό να υπάρχει αναμονή μέχρι να φύγει η βδομάδα… Έχουν γίνει δημόσιες τοποθετήσεις άστοχες, δεν έχουν δοθεί απαντήσεις και η θολούρα μεγαλώνει.

To Top