Τα “μωρά” του Άγιαξ πάνε τελικό! Διπλό (0-1) και στο Λονδίνο επί της Τότεναμ!

Τα απίθανα «μωρά» του Άγιαξ σόκαραν και την Τότεναμ μέσα στο Λονδίνο (0-1) και πλέον ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για τη Μαδρίτη και τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αυτό το παραμύθι φαίνεται πως έχει έναν και μόνο προορισμό, την ισπανική πρωτεύουσα και το βράδυ της 1ης Ιουνίου. Ο Άγιαξ μετά τις σπουδαίες νίκες σε Μαδρίτη και Τορίνο πήρε μία ακόμα. Αυτή τη φορά κόντρα στην Τότεναμ στο νεόχτιστο σπίτι της στο Λονδίνο με σκορ 1-0 και πλέον περιμένει τον επαναληπτικό της επόμενης εβδομάδας στο Άμστερνταμ για να σφραγίσει το εισιτήριό του για τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ματς άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τους Ολλανδούς αφού μόλις στο 15’ ο Φαν Ντε Μπέεκ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Το γκολ του Αίαντα σόκαρε τους γηπεδούχους που για τα επόμενα δέκα λεπτά οφείλουν στον Γιορίς το γεγονός πως γλίτωσαν το δεύτερο τέρμα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι Λονδρέζοι ισορρόπησαν και προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στα στην εστία του Ονανά, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Δυνατά μπήκαν οι παίκτες του Ποκετίνο και στην επανάληψη, ωστόσο, η απουσία των Σον και Κέιν ήταν κάτι παραπάνω από απλά εμφανής αφού στο επιθετικό κομμάτι ο Γιορέντε έμοιαζε αδύνατο να ανησυχήσει τους αμυντικούς του Άγιαξ, ενώ ο Ντέλε Άλι ήταν απελπιστικά μόνος. Μάλιστα, ο Άγιαξ ήταν αυτός που σε μία αντεπίθεση είχε την ευκαιρία με τον Νέρες να πετύχει και δεύτερο τέρμα.

Το 1-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και δίνει στον Άγιαξ ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα για να είναι αυτός που θα βρεθεί στο πιο σημαντικό ποδοσφαιρικό ραντεβού της σεζόν στο «Wanda Metropolitano».

 

To Top