Τα… ντέρμπι, οι «μικροί» αντίπαλοι και η ανάγκη βαθμών

Το αγωνιστικό πρόσωπο του Άρη αλλάζει και τα συναισθήματα που δημιουργεί είναι ανάμεικτα. Εκεί που προσπαθεί να αποδείξει ότι μπορεί να παίξει αξιόλογο ποδόσφαιρο και να κατακτήσει σπουδαίες νίκες, αμέσως ανατρέπει την ίδια του την εικόνα…

Από την αρχή του πρωταθλήματος είδαμε έναν Άρη να παρουσιάζεται με δύο πρόσωπα. Το ένα όταν αντιμετωπίζει χαμηλότερου βεληνεκούς ομάδες και το άλλο όταν καλείται να αντιμετωπίσει τα παραδοσιακά μεγαλύτερα ονόματα.

Στα παραδοσιακά, λοιπόν, ντέρμπι που αγωνίστηκε έως και σήμερα- από δύο φορές με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και μια φορά με Ολυμπιακό και  Παναθηναϊκό ηττήθηκε μια φορά στο παιχνίδι για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Τούμπα και μετράει πέντε ισοπαλίες. Ισοπαλίες που κατέκτησε με κατά κόρον εχθρική διαιτησία!

Οι κίτρινοι στα παιχνίδια με τους κατά τεκμήριο δεύτερης ταχύτητας αντιπάλους σπατάλησε πολλούς βαθμούς.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον προσεχή αντίπαλο του Άρη, Πλατανιά, ηττήθηκε με 0-2 στο Κλεάνθης Βικελίδης με κατεβασμένα τα χέρια! Παρόμοια άσχημη εμφάνιση πραγματοποίησε με τον ΠΑΣ Γιάννενα πάλι στην έδρα του που επίσης υπέστη την ήττα με 1-2 κάνοντας του Ηπειρώτες να εμφανίζονται πολλά επίπεδα ανώτεροι από τους κίτρινους.

Κάκιστη εμφάνιση και ήττα με 2-0 στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ που τότε μαχόταν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και του έδωσε την ευκαιρία για ένα σπουδαίο αλλά και εύκολο τρίποντο όπως αποδείχτηκε! Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο διασυρμός στην Κομοτηνή με αντίπαλο τον Πανθρακικό και το βαρύ 4-0.

Τα κουκιά είναι μετρημένα. Πλέον ο Άρης δεν έχει περιθώρια να πετάει στα σκουπίδια βαθμούς με αντιπάλους που έχουν τους ίδιους στόχους μαζί του (καλώς ή κακώς) και επιβάλλεται να συμμορφώσει την εικόνα του. Άλλωστε τα παιχνίδια με τους «μικρούς» θα του διασφαλίσουν την πολυπόθητη επιβίωση στη Σούπερ λίγκα.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κυμπριχτσής

 

To Top