ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα… ξυπνητήρια της αφύπνισης να χτυπήσουν! Η οφθαλμαπάτη και το χρέος της νίκης του Άρη

Κυριακή κοντή γιορτή και ο ΑΡΗΣ καλείται να κερδίσει τον πρωταθλητή πλέον, της Super League. Ούτως ή άλλως ο οσφπ θα ερχόταν ως εν δυνάμει πρωταθλητής.

Οπότε δεν αλλάζει κάτι στην αγωνιστική προσέγγιση του παιχνιδιού. Το ότι τερμάτισε πρώτος , σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι εναπομείναντες αγώνες είναι αδιάφοροι γι’ αυτόν. Τουναντίον, υπάρχει το έξτρα κίνητρο  των παικτών που θα πάρουν ευκαιρίες από τον προπονητή τους, να δείξουν ότι έχουν θέση στην ομάδα τους. Αυτό πρέπει να είναι αρκετό για τους παίκτες του ΑΡΗ να γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν να κάνουν με αντιπάλους-τουρίστες.

– Οι απόψεις περί αδιάφορων παιχνιδιών για την ομάδα από τον Πειραιά, είναι αβάσιμες και καφενειακές. Κανένας παίκτης δεν μπαίνει στο γήπεδο για να χάσει. Πόσο μάλλον οι πρωταθλητές. Γι’ αυτό η οπτική της «ανέμελης» νίκης του ΑΡΗ, είναι οφθαλμαπάτη. Αλίμονο αν ξεγελαστούν οι παίκτες μας. Τα «ξυπνητήρια» της αφύπνισης πρέπει να χτυπάνε σε καθημερινή βάση για να μην υπάρχει ούτε η υποψία της χαλάρωσης.

Είναι δύσκολος αγώνας. Πάντα ήταν με τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Θα είναι και αυτός που έρχεται. Η νίκη είναι υπέρ-απαραίτητη και ταυτόχρονα θα είναι πολύτιμη. Η αγωνιστική έχει την αναμέτρηση του παο με την αεκ και σίγουρα δεν μπορούν να κερδίσουν και οι δύο. Έτσι θα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο ΑΡΗΣ να επανακτήσει την τρίτη θέση ή αν τον ευνοήσει το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα να πάρει διαφορά από τον δικέφαλο της Αθήνας. Σε αυτήν την περίπτωση θα γίνει φαβορί για την θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, τρεις αγώνες πριν το τέλος.

– Η ομάδα θα έχει απουσίες στο παιχνίδι. Αυτό έχει πλέον μικρή σημασία. Εδώ που φτάσαμε όποιοι παίζουν έχουν μία επιλογή. Να κερδίζουν. Είναι μονόδρομος χωρίς να υπάρχει άλλη επιλογή. Θα μου πεις όταν δεν παίζει ο Σάσα, ο Γκάνεα, ο Καμαρά, έχεις τις ίδιες πιθανότητες νίκες; Είναι τόσο οριακό το σημείο στο οποίο έφτασε η ομάδα που πρέπει να βρει όλες τις πιθανότητες που της αναλογούν. Είναι η ευκαιρία τον δικό μας παικτών να παίξουν για να αποδείξουν ότι μπορούν να βρίσκονται στην ομάδα. Ο προπονητής αυτή τη φορά έχει διλήμματα και σίγουρα πολλές σκέψεις για την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Η συμμετοχή του Πάλμα μου φαίνεται δεδομένη και η αλήθεια είναι ότι είναι ο μοναδικός που μπορεί να καλύψει το κενό του σέντερ φορ. Στο κέντρο υπάρχουν επιλογές για να βγει το ενενηντάλεπτο άρα δεν στέκομαι καθόλου στις απουσίες. Το μόνο που με εξιτάρει τη φαντασία είναι λόγω έλλειψης αριστερού μπακ, να επιλεγεί το 3-4-3 ή 3-5-2 και να ζήσουμε κι άλλες εκπλήξεις. Όλα είναι πιθανά.!!!!!

– Βάζω ως σημείωση το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε απόφαση του CAS. Είναι τόσο κρίσιμη η ανακοίνωση του, γιατί ουσιαστικά το μέλλον της ομάδας παίζεται σε δικαστική αίθουσα. Κατά πόσο συμφέρει ή όχι να βγει η ποινή τώρα εξαρτάται από την ίδια την ποινή. Ένα χρηματικό πρόστιμο θα βαρύνει το ταμείο αλλά θα δώσει τη δυνατότητα να γίνει ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς. Από την άλλη , αν υπάρξει αδυναμία μεταγραφών τότε το πρόβλημα διογκώνεται και όλα θα κριθούν με βάση αυτό το δεδομένο. Δεν έχει υπάρξει κάποια πληροφορία που να είδε το φως της δημοσιότητας , ώστε να γνωρίζουμε τι να περιμένουμε. Πάντως μία ακόμα αναβολή που θα πάει την έκδοση της απόφασης μέσα στο καλοκαίρι αρχίζει να μου φαίνεται ελκυστική. Οψόμεθα για τη τελική έκβαση ή της παράτασης της ….. μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που να μην έχουν λόγο να υπάρξει τέλος σ’ αυτό το μαρτύριο…

–  Όταν μιλάμε για «βαριές» φανέλες στα γήπεδα εννοούμε αυτό που έκανε η Ρεάλ στη Σίτυ. Μπορεί οι άγγλοι να έχουν ομάδα για ενενήντα λεπτά , η Ρεάλ έχει για ενενήντα κάτι… Βεβαίως και η Σίτυ έπαιξε καλύτερα και στα δύο παιχνίδια. Ήταν πιο καλή και πιο δημιουργική. Έβαλε τέσσερα τέρματα στο πρώτο παιχνίδι και είχε κάθε λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να προκριθεί στον τελικό. Ατύχησε γιατί η αύρα της ομάδας των Ισπανών είναι τέτοια που δεν μπορείς να νιώθεις ποτέ σίγουρος. Θυμηθείτε ότι έγινε το 3-1 και η Ρεάλ τελείωσε το παιχνίδι χωρίς τους Μπενζεμά, Μόντριτς, Βινίσους, Κασεμίρο, Κρόος, και έγινε  ήρωας ένας 21 χρονών Βραζιλιάνος , τον Ροντρίγκο, που μπήκε αλλαγή και πέτυχε δύο γκολ. Ο τελικός θα είναι ένα καθηλωτικό ματς ανάμεσα στις δύο από τις έξι – εφτά πιο βαριές φανέλες της Ευρώπης. Θα τον απολαύσουμε!!!

To Top