ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα οχτώ λάθη έκαναν την διαφορά – Ισοφάρισε το φετινό ρεκόρ του

Ο Άρης κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και τα προβλήματά του κέρδισε τον Παναθηναϊκό και οφείλει αυτή τη νίκη του πρωτίστως στα μόλις οχτώ λάθη που έκανε (μόλις ένα στην κρίσιμη τέταρτη περίοδο), επίδοση που είναι ισοφάριση της καλύτερης φετινής.

Όπως ενημέρωσε ο ΕΣΑΚΕ:

– Μετά τη σημερινή νίκη του ο Άρης αποτελεί, όπως και πέρυσι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, εξαίρεση του κανόνα βάσει του οποίου 16 από τις 26 ομάδες που αποκλείστηκαν στα ημιτελικά –σε σειρές best of five- να δεν σημείωσαν νίκη σε αυτή τη φάση.

– Παράλληλα αυτή ήταν η πέμπτη νίκη του Άρη στα ημιτελικά των πλέι οφ –στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος- σε 24 αγώνες και η πρώτη του κόντρα στον Παναθηναϊκό σε αυτή τη φάση καθώς τόσο η σειρά του 2006 όσο και εκείνη του 2009 είχαν ολοκληρωθεί με 3-0 υπέρ των «πράσινων».

– Ένα από τα βασικότερα «κλειδιά» της νίκης του Άρη ήταν τα μόλις οχτώ λάθη του, επίδοση που ισοφαρίζει το ρεκόρ του στη σεζόν καθώς την ίδια είχε στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Απόλλωνα και το Ρέθυμνο.

– Στον αντίποδα οι «κίτρινοι» σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ περιόδου με τις οχτώ ασίστ που είχαν στον σημερινό αγώνα. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των εννιά που είχαν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην κανονική περίοδο.

– Ο Μιχάλης Πελεκάνος σημειώνοντας επτά πόντους, ξεπέρασε τους 3.100 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

– Έχοντας 5/12 δίποντα, ο Τζέρελ Μακ Νιλ ξεπέρασε τα 100 εύστοχα στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Έχει πλέον 104/243 (42,79%).

To Top