ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τα πλέι οφ κάνουν τη… ζωή δύσκολη στον Άρη – Τι έγινε τα δυο προηγούμενα χρόνια

O Άρης έχασε έδαφος στα πλέι οφ, δεν έχει νίκη και για πολλοστή φορά φέτος καταγράφηκε το μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την αδυναμία στο γκολ όταν βρίσκει απέναντι του καλά οργανωμένη άμυνα. 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από τις έξι ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ ο Άρης (μαζί με τον ΠΑΣ) έχει τον μικρότερο συντελεστή τερμάτων και μάλιστα με διαφορά. 29 γκολ έχει πετύχει σε ισάριθμους αγώνες στη Super League τη στιγμή που οι δύο βασικοί του αντίπαλοι για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν πετύχει από 44.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια, και ειδικά στην περσινή σεζόν μετά την υπέρβαση που έγινε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, οι κιτρινόμαυροι έχουν τις δυσκολίες τους στα πλέι οφ.

Α. Την περσινή σεζόν ο Αρης μπήκε στη 2η θέση με 51 βαθμούς και στο σύνολο των 10 αγωνιστικών πήρε 10 βαθμούς τερματίζοντας τελικά στην 3η θέση. Κέρδισε μόνο σε δύο αγώνες, τον Αστέρα Τρίπολης στην έδρα του και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Β. Τη σεζόν 2019/20 συγκέντρωσε μόλις οκτώ βαθμούς σε 10 αγωνιστικές και τερμάτισε στην 5η θέση με διαφορά έξι βαθμούς από τον ΟΦΗ. Δύο νίκες με τους Κρητικούς (εντός και εκτός έδρας) και δύο ισοπαλίες εκτός έδρας κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Γ. Φέτος, μετά από τρεις αγωνιστικές, ο Αρης έχει συγκεντρώσει μόλις δύο βαθμούς και το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν αξιοποίησε την έδρα του σε δύο σημαντικά παιχνίδια, με Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα.

To Top