ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα… πολύ δύσκολα τώρα αρχίζουν για τον Άρη

Ο βαθμολογικός πίνακας δείχνει αυτή τη στιγμή τον Άρη στην 1η θέση, με 19 βαθμούς, έξι νίκες και μία ισοπαλία σε επτά αγώνες! Το πως ήρθαν αυτές οι νίκες, στο τελικό “ταμείο” δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία. Αυτό που θα μετρήσει είναι οι στόχοι, αν θα επιτευχθούν ή όχι.

Σε αυτά τα πρώτα επτά ματς του Άρη στο πρωτάθλημα της Super League, η φετινή ομάδα έδειξε σοβαρότητα και συνέπεια. Κέρδισε αντιπάλους, από τους οποίους τα προηγούμενα δύο χρόνια έχανε βαθμούς, είτε εντός, είτε εκτός έδρας.

Μεγάλο κέρδος αν αναλογιστεί κανείς πως ξεκίνησε η φετινή σεζόν. Με μεγάλη απογοήτευση (αποκλεισμός από την Ευρώπη), αλλά και ριζικές αλλαγές (προπονητής, τεχνικό τιμ, τεχν. Διευθυντής) στην δομή της. Τίποτα δεν ήταν εύκολο μέχρι στιγμής, τίποτα δεν χαρίστηκε στον Άρη. Μην ξεγελά κανέναν το επίπεδο των περισσότερων αντιπάλων του.

Έχουν μπει οι βάσεις για να πετύχει ο Άρης, τον στόχο που έθεσε στην αρχή της χρονιάς. Να τερματίσει ψηλότερα από ότι πέρσι και πρόπερσι, προκειμένου να εξασφαλίσει για 3η σερί σεζόν, ευρωπαϊκό εισιτήριο, διότι φέτος μειώνονται κατά μία οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν του χρόνου την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Από εδώ και στο εξής, όμως, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει σημαντικά. Δεν είναι μόνο τα τρία ντέρμπι που ακολουθούν με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κατά σειρά, αλλά και δύσκολες εκτός έδρας αποστολές σε Λάρισα, Περιστέρι και Ηράκλειο. Συνολικά 5ή 6 αναμετρήσεις (ανάλογα με το πότε θα οριστεί το ματς με την ΑΕΚ) σε έναν μήνα, μέχρι τα Χριστούγεννα.

Αν η ομάδα θέλει να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, όπως είπε και χθες ο Άκης Μάντζιος, θα πρέπει να δείξει σε όλα αυτά τα παιχνίδια το καλό της πρόσωπο. Ο προπονητής του Άρη, είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα πως αρχές Δεκεμβρίου, οι “κιτρινόμαυροι” ενδεχομένως να φτάσουν στο πικ της απόδοσής τους. Αρκεί φυσικά να μην υπάρξουν εκ νέου αναβολές αγώνων, λόγω κορωνοϊού, διότι αυτό πληρώνει μέχρι στιγμής ο Άρης, ως προς την γενικότερη εικόνα του. Χθες ήταν επηρεασμένος, φάνηκε η έλλειψη ρυθμού. Λογικό, άλλωστε, αν σκεφτεί κανείς πως από ήταν μόλις το δεύτερο ματς που έδωσε τον μήνα Νοέμβριο. Καλές οι προπονήσεις, αλλά μόνο μέσα από αυτές, δεν μπορείς να βρεις τον ρυθμό που απαιτείται.

Ακόμα κι έτσι, όμως, αυτή η ομάδα καταφέρνει και κερδίζει. Έστω και με μισό μηδέν. Μπορεί να δίνει δικαιώματα, όπως έκανε και χθες, αλλά πρέπει να μπουν στην εξίσωση όλες οι φετινές δυσκολίες.

Σε αυτό το ρόστερ υπάρχει ποιότητα και εμπειρία. Δεν βρίσκεται τυχαία στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και δεν είναι απαραίτητο να παίξει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο για να το έχει πετύχει. Ειδικά στην Ελλάδα αρκούν και τα δύο πρώτα.

Το τι μπορεί να καταφέρει στο τέλος της διαδρομής και πόσο μπορεί να αντέξει εκεί ψηλά θα φανεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τον επόμενο μήνα…

To Top