«Τα προβλήματα να επιλύονται, όχι να διογκώνονται»

Τη δική του θέση για τα γεγονότα των τελευταίων δυο ημερών στον ποδοσφαιρικό Άρη πήρε ο Super  3. «Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε, προς πάσα κατεύθυνση και προς πολλούς αποδέκτες, ότι τα προβλήματα όταν προκύπτουν πρέπει να επιλύονται κι όχι να διογκώνονται» επισημαίνουν χαρακτηριστικά σε εκτενές άρθρο στο σάιτ του συνδέσμου.

 
Αναλυτικά το άρθρο αναφέρει:

«Την ώρα που η οικονομική κρίση στην Ελλάδα εξελίσσεται ραγδαία και η ανεργία, η αβεβαιότητα, ο κοινωνικός αποκλεισμός και οι φοροεπιδρομές μαστίζουν και ταλανίζουν κάθε νοικοκυριό της χώρας, την πόρτα του ΑΡΗ, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ αλλά και σε άλλα αθλήματα, χτυπούν προβλήματα τα οποία μπορεί να μας ξενίζουν αλλά δεν παύουν να είναι υπαρκτά.

Είναι ένα θέμα που σίγουρα μας αφορά όλους καθώς έχει να κάνει άμεσα με την ομάδα μας. Εμείς, σαν οπαδοί που στηρίζαμε πάντοτε τον ΑΡΗ, στα εύκολα αλλά κυρίως, και σχεδόν μοναχικά, στα πολύ δύσκολα, επικεντρωνόμαστε ετούτη την περίοδο στην αγωνιστική εικόνα καθώς οι υποχρεώσεις κορυφώνονται και ο χρόνος για να καλυφθεί χαμένο έδαφος από τα διάφορα «στραβοπατήματα» λιγοστεύει.

Από την άλλη τα «εξωαγωνιστικά» προβλήματα του ΑΡΗ δεν είναι δυνατόν να μας αφήνουν αδιάφορους. Κάθε άλλο. Αποδείξαμε πολλές φορές και θα το αποδείξουμε όσες απαιτηθεί στο μέλλον ότι είμαστε εκεί, δίπλα σε κάθε προσπάθεια, μπροστάρηδες σε κάθε διεκδίκηση, οπισθοφυλακή σ’ οποιαδήποτε προβλήματα απειλούν το οικοδόμημα του ΑΡΗ.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε, προς πάσα κατεύθυνση και προς πολλούς αποδέκτες, ότι τα προβλήματα όταν προκύπτουν πρέπει να επιλύονται κι όχι να διογκώνονται. Η ύπαρξη ενός προβλήματος αυτονόητα επιφέρει την ανάδειξή του. Μέχρι εκεί ακολουθούμε κι εμείς το συλλογισμό και μάλιστα όταν μπορούμε «σκύβουμε» στο πρόβλημα και διερευνούμε-αναζητούμε λύσεις ή έστω προτάσεις.

Από ‘κει και πέρα, η διόγκωση ενός προβλήματος προφανώς ποτέ δεν μπορεί να συνεισφέρει στην επίλυσή του καθώς τις περισσότερες φορές – αν όχι όλες – λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και αποσυσπειρωτικά και πάντα προς όφελος αυτών που για τους δικούς τους σκοπούς επιδιώκουν και συνεισφέρουν στην διόγκωση και πολλές φορές και στη στρέβλωση και οι οποίοι δεν είναι πάντα εκτός ΑΡΗ.

Στον ΑΡΗ η διόγκωση των προβλημάτων μάλλον έχει επιδημικά χαρακτηριστικά για μία συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων. Κάτι σαν χόμπι, κάτι σαν υστερία. Πιστεύουν ορισμένοι, που πάντα αναζητούν την πολυπόθητη γι’ αυτούς ευκαιρία να διογκώνουν τα όποια προβλήματα, ότι αντιλαμβάνονται καλύτερα ή αντιλαμβάνονται περισσότερα ή ότι νοιάζονται περισσότερο; Αστειότητες. Προφανώς απλά γαντζώνονται από μία κατάσταση που τους «εξυπηρετεί»

Από την άλλη, το χαρακτηριστικό όσων πραγματικά νοιάζονται δεν είναι προφανώς η υστερία και οι ψυχωτικές αντιδράσεις αλλά η ψυχραιμία και η αναζήτηση λύσεων. Κανένα πρόβλημα δεν θα επιλυθεί αν με τηλεβόα διογκωθεί από τις ταράτσες των οικοδομών απλά και μόνο για να εξυπηρετήσει ακροαματικότητες, πωλήσεις φύλλων ή προπάντων πωλήσεις… μυαλού.

Η οικονομική δυσπραγία που ταλανίζει τους πάντες και τα πάντα είναι μια πραγματικότητα πρωτόγνωρη για την Ελλάδα. Από την άλλη όμως στους Συλλόγους υπάρχει και το αγωνιστικό θέμα. Συγκοινωνούντα δοχεία είναι το αγωνιστικό και το οικονομικό, ασχέτως αν εμάς τους οπαδούς κυρίως μας ενδιαφέρει το πρώτο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αγνοούμε και το δεύτερο όμως, πόσο μάλλον στον ΑΡΗ που έχει συγκεκριμένο διοικητικό μοντέλο λειτουργίας.

Το οικονομικό μπορεί να παρασύρει το αγωνιστικό και από τις δύο «πλευρές», τη θετική και την αρνητική. Μ’ αυτές τις σκέψεις και με την απαίτηση στον ΑΡΗ να επικεντρωθούμε όλοι ανεξαιρέτως αποκλειστικά και μόνο στην επίλυση των προβλημάτων και όχι στη διόγκωση και την εκμετάλλευσή τους, πιστεύουμε πλέον ότι ο αγώνας της Κυριακής αποκτά ιδιαίτερη σπουδαιότητα για όλους.

Για τη Διοίκηση που οφείλει να διαχειριστεί τα προβλήματα, για τους ποδοσφαιριστές που οφείλουν να συνεχίσουν την προσπάθεια βαθμολογικής αναρρίχησης του ΑΡΗ ώστε να επιτευχθεί το ελάχιστο των φετινών στόχων, αλλά – και πάνω απ’ όλα – για τον κόσμο του ΑΡΗ που οφείλει να συστρατευθεί και να στηρίξει την ομάδα με κάθε εφικτό τρόπο…».

 

 

To Top