ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα πρώτα τέσσερα βήματα έγιναν για το μνημόνιο, ο Άρης σε θέση μάχης για την δικαίωση

Τα πρώτα βήματα έγιναν, πίεση και στοχευμένες ενέργειες από Άρη για το μνημόνιο που θα βάλει τέλος στην απίστευτη περιπέτεια στην οποία μπήκε ο κιτρινόμαυρος σύλλογος.

Πέρα από τις ενέργειες που κάνει ο Άρης στην υπόθεση Ντουρμισάι με την αναμονή προσφυγής στο CAS, αλλά και τα σχέδια… απόδρασης μέσα από τις ανανεώσεις συμβολαίων, το πρώτο και σημαντικότερο γεγονός που θα ρυθμίσει την επιστροφή της νομιμότητας είναι η υπογραφή μνημονίου ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την FIFA, ούτως ώστε ομάδες όπως η κιτρινόμαυρη να απαλλαγούν από τον “εφιάλτη” του ban.

Τα πρώτα βήματα έγιναν:

1. Η τηλεδιάσκεψη Καρυπίδη-Αρβανίτη με τους Γεραπετρίτη-Δημητριάδη, όπου εξηγήθηκαν οι διαστάσεις του προβλήματος της απόλυτα νόμιμης ΠΑΕ Άρης.

2. Η αποστολή φακέλου στα χέρια του Γεραπετρίτη με όλα τα στοιχεία που καταγράφουν το δίκαιο των όσων ζητάει ο Άρης.

3. Η επιστολή της κυβέρνησης στην FIFA, με την οποία υποστηρίζεται ανοιχτά η θέση του Άρη, καθώς και η θέληση της να συμβάλλει στα μέγιστα στην οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

4. Η συνομιλία ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα χθες στην Θεσσαλονίκη, ανέδειξε ότι είναι ενήμερος ο πρωθυπουργός, επιθυμεί μια δίκαιη λύση.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα πλαίσιο που δίνει την αίσθηση ότι ο Άρης βρίσκεται σε ένα σωστό δρόμο.

Δεν αρκούν όμως αυτά από μόνα τους.

Το ζητούμενο είναι να υπογραφεί το μνημόνιο κυβέρνησης-FIFA που θα καθορίζει το πλαίσιο για υποθέσεις, όπως της ΠΑΕ Άρης (δεν είναι η μόνη…) το συντομότερο δυνατό. Ήδη στόχος είναι μέχρι τα μέσα του Ιουνίου να βρεθεί προς ψήφιση στην Βουλή η αποκατάσταση της νομιμότητας, ούτως ώστε ο Άρης να μπορεί να αναπνεύσει και να κινηθεί χωρίς απαγορεύσεις στην μεταγραφική περίοδο της νέας σεζόν.

Η πίεση και οι στοχευμένες ενέργειες επιβάλλεται να κορυφωθούν μέχρι το τέλος αυτής της κρίσιμης αποστολής. Και σε αυτό θα κριθεί και η αποτελεσματικότητα και θέληση των πολιτικών παραγόντων για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Υποσχέσεις και λόγια δεν αρκούν…

To Top