Τα σενάρια του Άρη: Από πέμπτος μέχρι… όγδοος!

Λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος το PRESSARIS υπενθυμίζει τα σενάρια που υπάρχουν για την τελική θέση του Άρη και τον αντίπαλό του στα πλέι οφ, τα οποία ξεκινούν άμεσα, την επόμενη Τρίτη.

Οι κίτρινοι παίζουν στη Ρόδο με τον Κολοσσό. Αν κερδίσουν τότε είναι σίγουρα έκτοι και υπό προϋποθέσεις μπορούν να πάρουν και την 6η θέση. Αυτό θα συμβεί αν εκτός από τη δική τους νίκη, κερδίσει ο ΚΑΟΔ στα Τρίκαλα και η Κηφισιά χάσει από τον Πανελευσινιακό στην Ελευσίνα. Προκύπτει με αυτά τα αποτελέσματα τριπλή ισοβαθμία στους 39 βαθμούς και ο Άρης επειδή υπερισχύει λόγω του ότι έχει περισσότερες νίκες στα μεταξύ των τριών ομάδων παιχνίδια (δύο με ΚΑΟΔ, μία με Κηφισιά).

Αν ο Άρης κερδίσει, αλλά η Κηφισιά κερδίσει επίσης στην Ελευσίνα, τότε βγαίνει έκτος και παίζει με τον Πανιώνιο στα πλέι οφ, με μειονέκτημα έδρας.

Αν ο Άρης χάσει από τον Κολοσσό, τότε θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα του ΚΑΟΔ στα Τρίκαλα. Με νίκη ΚΑΟΔ θα πάει στην 7η θέση και θα παίξει με τον Ολυμπιακό. Με ήττα ΚΑΟΔ ισοβαθμεί με τους Δραμινούς (38β.) και θα πάρει την 6η θέση.

Υπάρχει και ένα σενάριο που βγάζει τον Άρη 8ο, αλλά αυτό είναι μάλλον εκτός πραγματικότητας, γιατί θα πρέπει ο Απόλλων Πατρών να κερδίσει τον Παναθηναϊκό και παράλληλα να κερδίσει ο ΚΑΟΔ στα Τρίκαλα και να χάσουν οι κίτρινοι στη Ρόδο.

 

To Top