ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τα στοιχεία που θα “θωρακίσουν” τον Άρη εντός κι εκτός παρκέ στο “πρόγραμμα των 74 ημερών”

Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που θα πρέπει να έχει ο Άρης εντός κι εκτός παρκέ για να ανταπεξέλθει των δυσκολιών που θα προκύψουν στις 74 μέρες του εξαντλητικού προγράμματος με τουλάχιστον 22 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εντός παρκέ δεν υπάρχει κάτι άλλο από σκληρή δουλειά, απόλυτη συγκέντρωση σε αυτή τη δουλειά και το πλάνο και φυσικά καλή ζωή διότι διαφορετικά πολύ απλά δεν γίνεται. Η ομάδα θα πρέπει να είναι συμπαγής πνευματικά, ενωμένη, στα εύκολα και τα δύσκολα, κυρίως στα δύσκολα, που θα έρθουν, λογικό είναι να έρθουν.

Εκτός παρκέ θα πρέπει όλοι να στηρίξουν εμπράκτως την ομάδα και την προσπάθειά της. Πρωτίστως η διοίκηση να θωρακίσει παίκτες και τεχνική ηγεσία, ο κόσμος να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα και να είναι υπομονετικός εκεί που ξέρει ότι πρέπει να κάνει υπομονή.

Είναι μια κατάσταση που στο παρελθόν ο Άρης την έχει ζήσει ουκ ολίγες φορές, αλλά την δεδομένη χρονική περίοδο είναι ελάχιστοι οι παίκτες που έχουν ανάλογη εμπειρία. Ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο Βασίλης Ξανθόπουλος κυρίως και οι Βασίλης Σίμτσακ και Σπύρος Μούρτος δευτερευόντως. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες πρώτη φορά θα βιώσουν το Ελλάδα – Ευρώπη παιχνίδια ανά τρεις ημέρες και θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτή την κατάσταση.

To Top