ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα “συν” του Τζέγκο πoυ τoν φέρνουν πολύ κοντά στον Άρη!

Ο Άρης έχει ξεκινήσει τις επαφές με τον Τζέιμς Τζέγκο, καθώς βλέπει στο πρόσωπο του Αυστραλού μέσου, το κατάλληλο αγωνιστικό προφίλ ποδοσφαιριστή για να ενισχύσει την μεσαία του γραμμή.

Ο 28χρονος μέσος επιθυμεί να αποχωρήσει από την Αούστρια Βιέννης και οι “κιτρινόμαυροι” ενδιαφέρονται για την περίπτωσή του. Ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές, τόσο με τον ίδιο, όσο και με τον αυστριακό σύλλογο, με τον οποίο έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Ποια είναι όμως τα αγωνιστικά στοιχεία που διέκρινε το σκάουτινγκ του Άρη;

Πρόκειται για ένα καθαρό 6άρι. Παίκτης που σαν αμυντικό χαφ, ξεδιπλώνει όλες τις δυνατότητές του. Στην ανάγκη μπορεί να παίξει και ως 8άρι, όμως δεν είναι η φυσική του θέση, καθώς σπάνια θα πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο, στο παρελθόν έχει αντεπεξέλθει κι σε αυτήν.

Στα αμυντικά του καθήκοντα είναι πάντα σταθερός, διακρίνεται στα κλεψίματα, ενώ έχει πολύ καλή πρώτη πάσα, κάτι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη της μεσαίας γραμμής. Ειδικά για ένα αμυντικό χαφ, που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει άμεσα να μεταφέρει την μπάλα στην επίθεση, μόλις την κλέβει από κάποιον αντίπαλο.

Τα στοιχεία αυτά τον ξεχώρισαν στην Στουρμ Γκρατς, γι αυτό και ήρθε η κλήση στην Εθνική Αυστραλίας το 2008.

Συν τις άλλοις, έχει την προσωπικότητα σύμφωνα με πρώην συμπαίκτες του για να πετύχει υψηλούς στόχους και να αντεπεξέλθει σε προκλήσεις στην καριέρα του, όπως ο Άρης, καθώς έχει βιώσει καταστάσεις δύσκολες (Θυμηθείτε ΕΔΩ για την “μάχη” που έδωσε με τον καρκίνο) από τις οποίες βγήκε νικητής.

 

 

To Top