Τα τέσσερα σενάρια για τη «σωτηρία» των γυναικών

Η αγωνία στο κατακόρυφο στο στρατόπεδο της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Άρη, αφού μία αγωνιστική απομένει για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τις «κίτρινες» να υποδέχονται στο ‘σπίτι’ τους τον ουραγό της βαθμολογίας, Ίκαρο Καλλιθέας.

Το σίγουρο είναι πως το σύνολο του Βασίλη Μασλαρινού δεν προλαβαίνει την 6η θέση, την οποία κατέχει τώρα η Αναγέννηση Νέου Ρυσίου, αφού ακόμα και αν χάσουν οι νεοφώτιστες και κερδίσει ο Άρης, τότε οι δύο σύλλογοι θα ισοβαθμίσουν στην 6η θέση με 25 βαθμούς. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, η ομάδα του Ρυσίου είναι αυτή που θα μείνει εκτός των πλέι-άουτ, αφού υπερτερεί στο goal average (η Αναγέννηση νίκησε στο πρώτο ματς  με 62-56 και έχασε στο δεύτερο από τον Άρη με 57-56).

1ο σενάριο:  Σε περίπτωση νίκης των «κίτρινων», ό,τι και να κάνουν οι υπόλοιποι, αυτές θα είναι έβδομες, όπερ σημαίνει ότι θα κληθούν ν΄ αντιμετωπίσουν τον 10ο της βαθμολογίας, τον Ίκαρο Καλλιθέας. Να σημειωθεί ότι τότε ο Άρης θα έχει το 2-0 στις νίκες με την αθηναϊκή ομάδα και θα χρειάζεται ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα για να «σφραγίσει» την παραμονή.

2ο σενάριο: Αν ο Άρης χάσει (θα φτάσει τους 24 βαθμούς) και ο ΠΑΟΚ κερδίσει μέσα στην Κω (θα φτάσει στους 25 βαθμούς), τότε οι «κίτρινες» θα είναι 8ες και θα παίξουν με τον 9ο της βαθμολογίας. Η 9η θέση «παίζεται» ανάμεσα στον Ίκαρο Καλλιθέας και στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, όμως, λογικά θα την καταλάβει ο πρώτος, από την στιγμή που θα έχει κερδίσει τον Άρη (θα φτάσει στους 22 βαθμούς) και η ομάδα από το Μπραχάμι θα έχει ηττηθεί από την Αναγέννηση (θα φτάσει, επίσης, τους 22 βαθμούς, όμως, μειονεκτεί στο goal average). Άρης και Ίκαρος Καλλιθέας θα είναι τότε 1-1 στις νίκες, με τον πρώτο να έχει το πλεονέκτημα της έδρας.

3ο σενάριο: Αν ο Άρης χάσει (θα φτάσει τους 24 βαθμούς) και ο ΠΑΟΚ χάσει μέσα στην Κω (θα φτάσει τους 24 βαθμούς), η βαθμολογία θα παραμείνει όπως έχει, που σημαίνει ότι οι «κίτρινες» θα είναι 7ες και θ΄ αντιμετωπίσουν τον ουραγό, Ίκαρο Καλλιθέας.

4ο σενάριο: Αν ο Άρης χάσει (θα φτάσει τους 24 βαθμούς), χάσει και η Αναγέννηση Νέου Ρυσίου (θα φτάσει τους 25 βαθμούς), αλλά κερδίσει ο ΠΑΟΚ (θα φτάσει τους 25 βαθμούς), τότε η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής: 6ος ο ΠΑΟΚ, 7η η Αναγέννηση Ν.Ρ. και 8ος ο Άρης, όπου ισχύουν τα παραπάνω (σενάριο 2).

To Top