Τα 55 εκατομμύρια ευρώ της ΟΥΕΦΑ, η Εθνική, ο Άρης και ο… Σηφάκης

Η συμμετοχή των Εθνικών ομάδων στο Euro 2012 σημαίνει καταξίωση και χρήματα για τις Ομοσπονδίες, αλλά και έσοδα για τους συλλόγους, των οποίων οι ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Πλατινί και Ρουμενίνγκε συμφώνησαν ότι οι σύλλογοι θα μοιραστούν πάνω από 55 εκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών τους στο Euro. Ο Άρης μπορεί να έχει από τη διαδικασία αυτή ένα κέρδος με την ενδεχόμενη συμμετοχή του Μιχάλη Σηφάκη στην Εθνική ομάδα!

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, πρέπει να αναφέρουμε ότι Μισέλ Πλατινί και Καρλ Χάινς Ρουμενίνγκε υπέγραψαν… μνημόνιο συνεργασίας σύμφωνα με το οποίο οι σύλλογοι των οποίων οι διεθνείς ποδοσφαιριστές θα συμμετέχουν στο Euro 2012 θα μοιραστούν πάνω από 55 εκατομμύρια ευρώ. Το ακριβές ποσό θα ανακοινωθεί επίσημα στην εκτελεστική επιτροπή στις 22 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

Τα χρήματα θα τα δώσει η OYEΦA και το… deal που κλείστηκε στη Ζυρίχη είναι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι παγκόσμιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Sportday, η ΦΙΦΑ «κλοτσάει» σε αυτό το εγχείρημα, και αυτό διότι στο πρώτο πράγμα που συμφώνησαν οι Πλατινί και Ρουμενίνγκε ήταν η κατάργηση των φιλικών μεταξύ Εθνικών ομάδων τον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο.

Σε κάθε περίπτωση, τα χρήματα που θα εισπράξουν οι σύλλογοι για κάθε διεθνή ποδοσφαιριστή του κλαμπ που μετέχει σε τέτοιες σημαντικές διοργανώσεις θα είναι μεγάλη ανάσα για κάθε σύλλογο, όπως γίνεται αυτό αντιληπτό…

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ελληνικές ομάδες δεν χρειάζεται να πούμε εμείς περισσότερα. Κάθε ευρώ που θα μπει στο ταμείο τους κρίνεται… πολύτιμο. Κάπου εδώ «κολλάει» ο Άρης. Αυτήν τη στιγμή, οι κίτρινοι σε επίπεδο Εθνικής ανδρών έχουν την περίπτωση του Μιχάλη Σηφάκη, ο οποίος ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της μέχρι το σημείο που τραυματίστηκε και εγχειρίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Μάρκου Βελλίδη, ο οποίος έδειξε ότι έχει μια θέση στην Εθνική, ο Φερνάντο Σάντος δεν τον κάλεσε στο ομοσπονδιακό συγκρότημα, προτιμώντας άλλες αμφιλεγόμενες λύσεις, όπως π.χ. αυτή του Καρνέζη.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του PRESSARIS ο Πορτογάλος προπονητής της Εθνικής σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει στην αποστολή για την τελική φάση τον Μιχάλη Σηφάκη, με δεδομένο ότι επέστρεψε από τον τραυματισμό του, ήδη έπαιξε στο φιλικό με την Λίτεξ Λόβετς και αποτελεί μια από τις λύσεις που υπολογίζει ο Μανουέλ Μασάδο για τη θέση κάτω από τα γκολπόστ.

Το αν θα κερδίσει τη θέση του στην Εθνική, ο Κρητικός πορτιέρο είναι θέμα χρόνου και πράξεων για να επιβεβαιωθεί ή όχι. Από κει και πέρα και εφόσον ο 27χρονος πορτιέρο είναι στην αποστολή του εθνικού μας συγκροτήματος, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει οικονομικό όφελος για τον Άρη από την «πίτα» των 55 εκατομμυρίων ευρώ που αποφάσισε η ΟΥΕΦΑ για τους συλλόγους. Το μερίδιο αυτό υπολογίζεται περίπου στα 150.000 ευρώ, πόσο που μπορεί να κλείσει αναμφισβήτητα μια από τις οικονομικές τρύπες των κίτρινων.

Με την παρουσία του πάντως, την Τετάρτη στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου να εξεταστεί από τον γιατρό της Εθνικής Βελγίου, ο οποίος έχει αναλάβει μέρος από την αποθεραπεία του, ο Σηφάκης είχε την ευκαιρία να βρεθεί και πάλι σε κλίμα Εθνικής…

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΥΕΦΑ θα χρηματοδοτήσει ασφάλιση των ποδοσφαιριστών πριν το Euro 2012 για την απευκταία πιθανότητα τραυματισμών, προκειμένου να καλύπτονται οι σύλλογοι. 

 Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top