Τα 9.000.000 ευρώ που έχει πληρώσει στο δημόσιο ο Άρης και άλλες 7 «καυτές» αλήθειες για το «99»!

Τις τελευταίες βδομάδες επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι η ΠΑΕ Άρης θέλει «να διαγράψει τα χρέη της εις βάρος του κράτους». Μόνο που η αλήθεια απέχει… έτη φωτός από την πραγματική κατάσταση και τις προθέσεις των κίτρινων. Το PRESSARIS σας παρουσιάζει οκτώ “καυτές” αλήθειες στο θέμα.

Μερικές καυτές αλήθειες, λοιπόν, είναι:

1. Ο Άρης είναι η μοναδική ΠΑΕ που έδωσε 9.000.000 ευρώ στο δημόσιο! Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες τη δεδομένη χρονική στιγμή που πληρώνουν, πόσο μάλλον εταιρίες στην Ελλάδα.

2. Στις συζητήσεις με τους κυβερνητικούς παράγοντες ο Άρης τόνισε ότι και έχει πληρώσει όλα αυτά τα χρήματα (9 εκατομμύρια ευρώ) και ότι θέλει να συνεχίσει να πληρώνει.

3. Χρειάζεται για να πληρώσει, όμως, χρόνο και εμπιστοσύνη. Ο Άρης δεν ζητάει ευνοϊκή μεταχείριση. Θέλει να εφαρμοστεί ο νόμος.

4. Ο Άρης δε ζητάει να του χαρίσουν τα πάντα, θέλει εμπιστοσύνη και περισσότερο χρόνο για να τους πληρώσει όλους. Η διαδικασία του άρθρου 99 είναι διαδικασία εξυγίανσης. Δε σημαίνει παύση πληρωμών. Οι κίτρινοι δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούμε αυτή τη στιγμή και ζητούν επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

5. Αν δεν ήθελε να πληρώσει ο Άρης δεν θα έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία. Θα είχε, ήδη, «κατεβάσει ρολά»!

6. Οι συναντήσεις με την πολιτεία έγινε για να ενεργοποιηθεί το «τέρας της γραφειοκρατίας»! Η γραφειοκρατία σε αυτά τα ζητήματα πάει πίσω τις υποθέσεις. Από το να παραμένει η υπόθεση στα… συρτάρια των δημόσιων υπαλλήλων, ο Άρης ζήτησε να επιταχυνθούν οι εξελίξεις.

7. Τα χρέη προς το δημόσιο εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να μην πληρωθούν. «Δεν μπορείς να αφήσεις τον βασικό σου πιστωτή απλήρωτο» είναι η φιλοσοφία στην Αλκμήνης

8. Ακόμα και να ρευστοποιηθεί η περιουσία του Άρη για να πληρωθούν οι πιστωτές, όπως λέγεται, τότε με αυτό το ποσό καλύπτεται μόλις το 30% του χρέους. Ο Άρης έρχεται και λέει στους πιστωτές του: «Εμείς θέλουμε μέσα σε τέσσερα χρόνια  να αποπληρώσουμε το 70% και παραπάνω».

Τα συμπεράσματα δικά σας…

To Top