«Τελειώνουν» τον Μασάδο, αλλά δεν είναι αυτός το πρόβλημα του Άρη

Στις 2 Απριλίου το PRESSARIS πήρε ξεκάθαρα θέση στο θέμα του Μασάδο, μετά από την ήττα με τον Παναθηναϊκό: «Εξιλαστήριο θύμα (κακώς) ο Μασάδο, με προαναγγελία για το καλοκαίρι…». Η θέση μας παραμένει η ίδια και τώρα, τώρα που άρχισε πάλι να εκπορεύεται όλη εκείνη η φιλολογία για το «τέλος» του Πορτογάλου. Στον Άρη «τελειώνουν» τον Μασάδο. Αλλά φυσικά δεν είναι αυτός το πρόβλημα της ομάδας και της πορείας της.

Παίξε μπάλα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Ο Πορτογάλος παρουσιάζεται ως το εξιλαστήριο θύμα (δεν θα είναι φυσικά το μόνο…) σε μια αποτυχημένη χρονιά. Η τακτική της αλλαγής προπονητών αποδείχθηκε στο πέρασμα του χρόνου ότι δεν ωφέλησε τους κίτρινους. Υπήρχαν, άλλωστε, πολλοί και διάφοροι λόγοι κάθε φορά. Αυτό, όμως, στην προκειμένη περίπτωση είναι άλλο θέμα.

Επί της… διαδικασίας, ήδη στην Αλκμήνης, μιλούν για «βαρύ κλίμα και αβέβαιο μέλλον» και αναπαράγεται η πρόθεση να υπάρξει διαζύγιο με το τέλος του πρωταθλήματος. Γνωστό το έργο…

Ο Μασάδο έχει ευθύνες και αυτός στην πορεία του Άρη. Ήταν μέλος της, άλλωστε. Όμως έχει τις ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ και φυσικά δεν ήταν αυτός το πρόβλημα για το πώς κατέληξε η χρονιά.

Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν ίσως ο πρώτος προπονητής μετά από αρκετά χρόνια που είχε να αντιμετωπίσει μια… έκρυθμη κατάσταση στα αποδυτήρια, με ποδοσφαιριστές απλήρωτους, απρόθυμους, με αποχές επαναλαμβανόμενους, πέρα από τα όποια εξωαγωνιστικά εμπόδια υπήρξαν στην ομάδα: π.χ. διαιτησία, ΕΠΟ κτλ.

Δεν είμαστε, ούτε θέλουμε να γίνουμε υπερασπιστές του Μασάδο. Είναι ένας επαγγελματίας προπονητής, αναλώσιμος όπως επιβάλλει το σκληρό επάγγελμά του. Θα τραβήξει τον δρόμο του.

Σίγουρα, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος δεν μπορεί να συνεχίσει στην ομάδα. Αυτή είναι και η απόφαση της διοίκησης. Όμως δεν μπορεί να αποτελέσει αυτός την «Ιφιγένεια», η θυσία του οποίου θα δώσει πνοή στα… πανιά του Άρη. Ο Μασάδο θα φύγει. Θα πάει στην πατρίδα του, με ένα ενισχυμένο βιογραφικό. Τα προβλήματα του Άρη, όμως, θα παραμένουν. Εδώ και με την επιτακτική ανάγκη να λυθούν!

Για την ιστορία σας υπενθυμίζουμε την… προαναγγελία του τέλους Μασάδο.

To Top