ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τελευταία φορά Γερμανός διαιτητής σε Άρης-ΠΑΟΚ, στο 5-1 του 1966!

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ όρισε τον Γερμανό, Φέλιξ Τσβάιερ (κατηγορίας Elite), για το σημερινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Είναι η δεύτερη φορά που Γερμανός “σφυρίζει” ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ. Τελευταίος ήταν ο Κλάους Όμσεν στο 5-1 του Άρη επί του ΠΑΟΚ το 1966!

ΑΡΗΣ (Μπέλα Πάλφι): Χρηστίδης, Καμπουρλάζος, Γριμπελάκος, Ναλμπάντης, Σεμερτζής, Ψηφίδης, Κωνσταντινίδης, Χατζηκώστας, Αλεξιάδης, Δεμίρης, Συρόπουλος.

ΠΑΟΚ (Μίλε Κος): Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Μουρατίδης, Τάτσης, Γιακουμής, Βασιλειάδης, Νικολαΐδης, Λέανδρος, Κούδας, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης.

Στο 29ο λεπτό ο Αλέκος Αλεξιάδης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά και στο 43ο ο Βασίλης Ψηφίδης διπλασίασε το προβάδισμα του Άρη, με συνέπεια να μπει πρόωρα τέλος στη σεμνή τελετή που παρακολούθησαν περίπου 14.000 θεατές (12.496 τα εισιτήρια).

Ο Κούδας μείωσε με πέναλτι στο 60’, προτού ο Κώστας Χατζηκώστας βάλει τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων από την άσπρη βούλα στο 65’.

Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Βαγγέλης Συρόπουλος με γκολ στο 69ο και το 75ο λεπτό, σε μία από τις πολλές αναμετρήσεις της εποχής που ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να νικήσει τον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ  αγνοούσε την εκτός έδρας ήττα από το 1958, όμως, συνολικά, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, δεν είχε χαρεί από τις 12 Μαΐου 1963 μέχρι τις 7 Ιουνίου 1972 (σ.σ. 12 ισοπαλίες – 8 ήττες).

To Top