Τελικώς, το ΟΑΚΑ θα… περιμένει – Σκηνικό πολέμου!

Ο Ατρόμητος προκρίθηκε στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας. Με γκολ του Μπρίτο η αθηναϊκή ομάδα έγραψε το τελικό 1-2 στην παράταση μέσα στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και οδεύει για τον τελικό του ΟΑΚΑ…

Η γηπεδούχος ομάδα προηγήθηκε με πέναλτι-γκολ του Λίνο (από οφσάιντ του Σαλπιγγίδη), αλλά στο 90ό λεπτό τα μποφόρ του αέρα έστειλαν την μπάλα, από προσπάθεια του Φυτανίδη, στα δίχτυα του Γλύκου και το παιχνίδι κρίθηκε στην παράταση με γκολ του Μπρίτο στο 92’. Ένταση με την λήξη του αγώνα…

Aναλυτικά:

Παραμονές του αγώνα στην Τούμπα, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ο Γιώργος Δώνης, τόνιζε με δηλώσεις ότι το Κύπελλο δεν ενδιέφερε την ομάδα του. Στο ξεκίνημα του αγώνα άφησε έξω τους Τάτο και Μήτρογλου, οι οποίοι έπαιξαν στην αρχική ενδεκάδα στη φάση των «16» με τον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 28’ κι αφού ο πρώτος βοηθός δεν υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Σαλπιγγίδη, ο διεθνής επιθετικός κέρδισε πέναλτι, από χέρι του Τόμας, το οποίο έκανε γκολ ο Λίνο (1-0).

Στη συνέχεια το παιχνίδι είχε δραματικό φινάλε. Ο Κομίνης δεν είδε χτύπημα του Γκαρσία στον Καραγκούνη και πέναλτι του Σνάουτσνερ.

Στο 90’ σε ένα μακρινό γέμισμα από τον Φυτανίδη, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά λόγω και του δυνατού αέρα και κατέληξε στα δίχτυα του Γλύκου που απέκρουσε, αλλά η μπάλα ήταν φανερά πολύ μέσα (1-1)!

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Κι εκεί, πριν καν ξεπεράσουν οι γηπεδούχοι το σοκ, ήρθε ο Μπρίτο για να σφραγίσει την νίκη.Ο Μήτρογλου του έβγαλε εξαιρετική μπαλιά και αυτός με πολύ ωραίο τρόπο έκανε το 1-2 στο 91′!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Γλύκος, Λίνο, Έτο (40′ Σνάουτσνερ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λάζαρ (84′ Ίβιτς), Γκαρσία, Φωτάκης (46′ Μπαλάφας), Ρομπέρ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης (62′ Μήτρογλου), Τόμας, Φυτανίδης, Σφακιανάκης, Καραμάνος (73′ Τάτος), Δημούτσος (84′ Μπρίτο), Επστάιν, Καραγκούνης, Αναστασάκος.

Σκηνικό πολέμου…
 
Με το σφύριγμα του διαιτητή Κομίνη προκάλεσε την οργή των οπαδών της γηπεδούχου ομάδας. Καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων κατευθύνοντας στην φυσούνα που οδηγεί στα αποδυτήρια, περίπου 50 οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να χτυπούν αδιακρίτως!

Στη συνέχεια οι οπαδοί έγιναν περισσότεροι με το σκηνικό να θυμίζει «πόλεμο» και για μερικά λεπτά να γίνεται το… έλα να δεις. Η κατάσταση δεν ξέφυγε περισσότερο, με τους σεκιούριτι και τις αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν και το άσχημο αυτό περιστατικό να λήγει σχετικά σύντομα…

 

To Top