Τεν Χαγκ: «Οι διαιτητές αισθάνθηκαν πίεση να μην δείξουν κόκκινη κάρτα στον Κουντέ»

Ένας οργισμένος Έρικ Τεν Χαγκ υποστήριξε ότι οι διαιτητές στο παιχνίδι της ΓΙουνάιτεντ με την Μπαρτσελόνα (2-2), δεν απέβαλαν τον Ζιλ Κουντέ επηρεασμένοι από την πίεση που τους άσκησε το κοινό του «Καμπ Νου».

Ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα, Ζιλ Κουντέ συγκρούστηκε με τον Μάρκους Ράσφορντ, λίγο έξω από την περιοχή, καθώς ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έτρεχε προς το τέρμα σε μια αντεπίθεση.

Μόλις ο Άγγλος διεθνής έπεσε στο έδαφος, ο προπονητής των «Κόκκινων Διαβόλων» Έρικ Τεν Χαγκ ζήτησε την αποβολή του αμυντικού, αλλά ο διαιτητής Μαουρίτσιο Μαριάνι δεν καταλόγισε φάουλ και αντίθετα απέβαλε τον προπονητή της Γιουνάιτεντ για την οργισμένη αντίδρασή του.

Μισή ώρα μετά το σφύριγμα της λήξης στο πρώτο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ με την Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στους «16» του Europa League, ο Ολλανδός κόουτς ήταν ακόμα εξοργισμένος από την απόφαση, η οποία, κατά την άποψή του, θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στη νίκη στον πρώτο γύρο των πλέι οφ του Europa League. «Ένα σημείο που είχε μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι ήταν στο 2-1, όταν έγινε ένα ξεκάθαρο φάουλ στον Μάρκους Ράσφορντ», δήλωσε ο Τεν Χαγκ.

«Μπορούμε να συζητήσουμε αν είναι μέσα ή έξω από το κουτί, αλλά είναι σίγουρα κόκκινη κάρτα. Ρώτησα τον διαιτητή ‘γιατί’ και μου είπε ότι ήταν έξω από το κουτί και δεν ήταν φάουλ. Ο επόπτης γραμμών και ο διαιτητής ήταν σε πολύ καλή θέση και νομίζω ότι είχαμε και το VAR, οπότε ήταν μια πραγματικά κακή απόφαση. Ίσως [οι διαιτητές] να [επηρεάστηκαν] από την πίεση που άσκησε η Μπάρτσα, αλλά δεν μπορούν να είναι έτσι σε αυτό το υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», ανέφερε.

Το περιστατικό συνέβη 12 λεπτά αφότου ο Ράσφορντ είχε πετύχει το 22ο γκολ του στη σεζόν για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του από τη σεζόν 2019-20.

«Δεν το έχω ξαναδεί, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ο επόπτης γραμμών ή ο διαιτητής πιστεύει ότι έπεσα. Άγγιξα την μπάλα πριν από εκείνο, το πόδι μου είναι μπροστά από τη μπάλα και εκείνος χτυπάει το πόδι μου. Είναι ξεκάθαρη επαφή και ήταν 100% φάουλ», δήλωσε από πλευράς του ο επιθετικός της Γιουνάιτεντ.

Το θέμα διαιτησίας στα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα  είχε γίνει πρωτοσέλιδο στην Ισπανία μετά τον ισχυρισμό την Τετάρτη ότι ο καταλανικός σύλλογος πλήρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες σε εταιρεία που ανήκε σε πρώην υψηλόβαθμο διαιτητή από το 2016-18. Η Μπαρτσελόνα αρνήθηκε ότι έκανε κάτι ανάρμοστο και δήλωσε ότι οι σύλλογοι ζητούσαν τακτικά συμβουλές από πρώην διαιτητές.

To Top