ΜΠΑΣΚΕΤ

Τεράστια πρόκληση! O Άρης με… μέταλλο και πάθος κόντρα στον Παναθηναϊκό (18:00, PRESSARIS LIVE)

O Άρης με… μέταλλο και πάθος θα παλέψει κόντρα στον Παναθηναϊκό (18:00, PRESSARIS LIVE) για τα ημιτελικά του κυπέλλου στα “Δυο Αοράκια” του Ηρακλείου, παίζοντας τα… ρέστα του για το εισιτήριο στον τελικό της διοργάνωσης.

Η πρόκριση στα ημιτελικά του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν ο πρωταρχικός στόχος του Άρη, ταξιδεύοντας στο Ηράκλειο, όμως μπροστά του έχει μια τεράστια πρόκληση, με πολύ μεγάλο, βέβαια δείκτη δυσκολίας. Κανείς δεν το παραγνωρίζει, κανέναν δεν φοβίζει.

Οι κιτρινόμαυροι είναι στους τέσσερις της διοργάνωσης και στον σημερινό πρώτο ημιτελικό θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό, τον οποίο νίκησαν στις 5 Φεβρουαρίου στο “Νίκος Γκάλης” της Αθήνας, για το πρωτάθλημα.

Κατά γενική ομολογία είναι ένα παιχνίδι όπου ο Άρης δεν έχει να χάσει τίποτα, αλλά να μπορεί να έχει αρκετά κέρδη και οφέλη. Φυσικά το μεγάλο φαβορί είναι η αθηναϊκή ομάδα, όμως κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τον Άρη το δικαίωμα να ελπίζει ότι μπορεί να επαναλάβει το σπουδαίο κατόρθωμά του στο πρωτάθλημα.

Με αυτό το σκεπτικό θα παραταχθεί σήμερα στα “Δύο Αοράκια”, διεκδικώντας όσες πιθανότητες του αναλογούν για την έκπληξη, που θα του δώσει την πρόκριση στον τελικό του θεσμού.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη μετά την μεγάλη ανατροπή και τη νίκη (76-74) επί του ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να κάνει χθες μια προετοιμασία εξπρές περιμένοντας το σημερινό παιχνίδι. “Τώρα πρέπει να… φρεσκαριστούμε για τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο αλλά θα πεθάνουμε στο παρκέ”, όπως σχολίασε μετά τον προημιτελικό με γλαφυρό τρόπο ο προπονητής του Άρη.

Ο Παναθηναϊκός έστω και δύσκολα, απέκλεισε την Πέμπτη την ΑΕΚ με 79-72, έχοντας καλύτερο του παίκτη τον Μήτογλου. Είναι απαλλαγμένος από το άγχος σε σχέση με το πρωτάθλημα, ενώ σίγουρα θα είναι… υποψιασμένος απέναντι στον Άρη, μετά την εντός έδρας ήττα του στο ΟΑΚΑ. Όμως, με μία σημαντική απουσία θα παραταχθεί κόντρα στον Άρη.

Συγκεκριμένα, ο Λούκα Βιλντόσα αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο και πήγε για μαγνητική, η οποία δεν έδειξε κάτι το ανησυχητικό. Παρόλα αυτά, προτιμήθηκε ο παίκτης να προφυλαχθεί και δεν θα αγωνιστεί.

Ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι αναμένεται να πάρει τη θέση του Αργεντινού στην εξάδα των ξένων, η οποία θα αποτελείται από τους Ναν, Γκραντ, Γκριγκόνις, Χουάντσο, Λεσόρ και Μπαλτσερόφσκι.

To Top