Τεστ πριν την έναρξη των ματς Superleague

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων Super League όλοι οι συμμετέχοντες (παίκτες, προπονητές, αξιωματούχοι και προσωπικό) θα υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό πριν την έναρξη.

Σε τεστ για κορονοϊό θα υποβάλλονται όλοι οι συμμετέχοντες (παίκτες, προπονητές, αξιωματούχοι και προσωπικό) των ματς της Super League πριν από την έναρξή τους σύμφωνα με το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο αναρτήρθηκε στο gov.gr.

H τροποποιήση αφορά την υποχρεωτική διενέργεια τεστ σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δ.Σ. της Super League. Δείτε τη αναγραφεται στην παράγραφο 2 των Βασικών Αρχών:

“Πριν την έναρξη των αγώνων, όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι αξιωματούχοι αγώνα, το προπονητικό προσωπικό και το προσωπικό της ομάδας, θα πρέπει να εξεταστούν εκ νέου για τον COVID – 19. Προϋπόθεση για την έναρξη των αγώνων, είναι η διενέργεια των εξετάσεων και ειδικώς του μοριακού τεστ (real time RT-PCR).

Η διενέργεια των εξετάσεων και ειδικά του μοριακού τεστ (real time RT-PCR) είναι υποχρεωτική μία φορά την εβδομάδα για τους ποδοσφαιριστές, τους αξιωματούχους αγώνα, το προπονητικό προσωπικό και το προσωπικό της ομάδας, ενώ ιδανικά, τα τεστ θα πρέπει να πραγματοποιούνται όσο το δυνατό πιο κοντά στην ημέρα τέλεσης του αγώνα.

Οι γιατροί των ομάδων είναι υπεύθυνοι για την τήρηση του αρχείου των εξετάσεων που έχουν διενεργηθεί για λογαριασμό της Π.Α.Ε. και να τα προσκομίσουν στη Διοργανώτρια Αρχή. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, σε περίπτωση θετικού κρούσματος ακολουθούνται οι οδηγίες των αρμόδιων φορέων για θέματα υγείας, ενώ σε περίπτωση αρνητικού κρούσματος θα μπορούν να λάβουν μέρος στους αγώνες”.

To Top