Τζάμσι: “Κοιμήθηκα καλά στην Θεσσαλονίκη! Δεν έχουμε αγώνα με τον Άρη και τον Γκάλη…”

Ο Ντορόν Τζάμσι δεν θα παίξει αγώνα κόντρα στον Νίκο Γκάλη σήμερα. Γι’ αυτό και απολαμβάνει τον ύπνο στην Θεσσαλονίκη! Τα χρόνια της δεκαετίας του ’80 δεν συνέβαινε αυτό! Δεν μπορούσε να κοιμηθεί ξέροντας ότι τον περιμένει ο Άρης και ο Γκάλης την επομένη!

Ο θρύλος της Μακάμπι τόνισε στο PRESSARIS πως “είναι πάντα κάτι παραπάνω από όμορφο να έρχομαι στην Ελλάδα, όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη. Απλά εδώ είμαι γεμάτος αναμνήσεις, όχι μόνο γιατί παίζαμε μπάσκετ, αλλά γιατί στην καριέρα μου έκανα πολλούς φίλους και έχω πολλούς φίλους εδώ. Κάθε φορά που έρχομαι εδώ, έχω ένα μεγάλο χαμόγελο. Το να έρθεις, όμως, για ένα τέτοιο γεγονός, να συμμετέχω στην εκδήλωση για τον Γκάλη, θα πρέπει να βρω μια άλλη λέξη από το όμορφα, θα έλεγα ότι είναι όνειρο! Ξέρουμε ότι ο Γκάλης είναι θρύλος. Περιμένουμε αυτό το γεγονός εδώ και πολύ καιρό. Τα ονόματα που θα συμμετέχουν είναι τεράστια, αλλά τα αξίζει όλα! Ο Γκάλης ήταν κάτι παραπάνω από έναν μεγάλο σταρ, κάτι παραπάνω από μια νέα επίδραση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ειδικά στο ελληνικό μπάσκετ, γιατί η κορυφαία στιγμή του ελληνικού μπάσκετ είναι η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 1987. Ποιος δεν είδε ότι ο Γκάλης ήταν τότε ο σταρ εκείνης της ομάδας” και πρόσθεσε: “Αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολοι είναι οι καιροί στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως επίσης και την σημασία που έχει αυτή η εκδήλωση όχι μόνο για τον Γκάλη, αλλά για όλη την πόλη…”.

Ο Τζάμσι υπογράμμισε επίσης πως “αυτά που συνέβησαν τότε, συνέβησαν τότε. Το μπάσκετ αλλάζει πολύ. Αυτοί οι παίκτες χρησιμοποιούσαν το συναίσθημα, όπως και εγώ… Το να είμαι με αυτούς τους παίκτες και προπονητές ειναι μοναδικό. Το να είμαστε όλοι αυτοί εδώ, στην Θεσσαλονίκη, σημαίνει ότι ο Γκάλης μας ήθελε εδώ και αυτό είναι μεγάλη τιμή”.

Ρωτήθηκε ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα του έλεγε και απάντησε: “Ότι κοιμήθηκα πολύ καλά… Γιατί; Πάντα όταν ερχόμουν εδώ και είχαμε παιχνίδι, δεν μπορούσα να κοιμηθώ όταν ήξερα ότι έχουμε αγώνα αύριο με τον Γκάλη…”.

 

To Top