Τζέιμς: “Αποκτάμε χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή”

Ο Άρης τώρα χτίζει χαρακτήρα και προσπαθεί να αποκτήσει τη νοοτροπία ομάδας που θα μπορεί να κερδίζει εντός και εκτός έδρας. Αυτό υποστήριξε ο Ντομινίκ Τζέιμς με αφορμή τη χθεσινή επιτυχία επί της Νίμπουρκ, της τρίτης συνεχόμενης στο Γιούροκαπ. Ο Αμερικανός μίλησε στο PRESSARIS και δήλωσε υπερήφανος για την ομάδα και τους συμπαίκτες του, δίνοντας το σύνθημα για το «διπλό» το προσεχές Σάββατο στην Καβάλα.

Τελικά η ομάδα έδειξε πως κατάφερε να ξεπεράσει την ήττα από τον Ολυμπιακό και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε. Ποια είναι η δική σου άποψη;
Θα ήταν εύκολο να επικαλεστούμε ως δικαιολογία την ήττα από τον Ολυμπιακό και να εμφανιστούμε επηρεασμένοι, παίζοντας άσχημα κόντρα στη Γκαστέρα. Πραγματοποιήσαμε όμως καλή εμφάνιση γιατί μείναμε ενωμένοι και παίξαμε ομαδικά. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και κερδίσαμε άνετα την ολλανδική ομάδα.

Θεωρείς πως ήταν θέμα χρόνου να επιβάλλει ο Άρης πλήρως τον ρυθμό του και να φτάσει εύκολα στη νίκη;
Η Γκαστέρα ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι αλλά εμείς αντιδράσαμε, στηριζόμενοι στην άμυνα μας. Αυτό ήταν το κλειδί για να πάρουμε τη διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο και παρότι ο αντίπαλος μείωσε τη διαφορά στους 10 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου δεν αισθανθήκαμε απειλή και πίεση.

Η εντός έδρας ήττα της Νίμπουρκ από τη Ρουντούπις δεν επέτρεψε στον Άρη να πανηγυρίσει από χθες την πρόκριση αλλά αφήνει ανοικτή την υπόθεση πρωτιά στον όμιλο…
Εμείς κοιτάμε μόνο τη δική μας ομάδα και θέλουμε να πετύχουμε άλλες δυο νίκες για να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο. Θα πάμε στην Τσεχία για να κερδίσουμε τη Νίμπουρκ και την τελευταία αγωνιστική θα επιδιώξουμε να κάνουμε το ίδιο κόντρα στη Ρουντούπις στην έδρα μας. Βασικός μας στόχος μας είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση και είμαστε αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουμε.

Το Σάββατο η ομάδα αγωνίζεται εκτός έδρας με την Καβάλα που πριν από μερικές αγωνιστικές νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο. Πώς βλέπεις αυτόν τον αγώνα;
Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη γι’ αυτούς. Απ’ ότι έμαθα οι ήττες του Παναθηναϊκού από άλλες ομάδες πλην του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Έχουν αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που με προβληματίζει και με ανησυχεί. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα και πιστεύω στις δυνατότητες της. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις και να παίρνουμε τις νίκες.

Ο Άρης έχει κι άλλα περιθώρια βελτίωσης στην απόδοση του;
Ακόμη μαθαίνουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Είμαστε μια νεανική ομάδα που αποκτά χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή και θα πρέπει να εφαρμόζουμε τις οδηγίες του τεχνικού επιτελείου που κάνει εξαιρετική δουλειά.

To Top