Τζέιμς: “Μαθαίνουμε πώς να κερδίζουμε”

Ο Ντόμινικ Τζέιμς φώναξε παρών στα δύσκολα, πήρε κρίσιμα σουτ και ήταν εύστοχος, βοηθώντας τον Άρη να φτάσει στην πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη. Μιλώντας στο PRESSARIS, ο Αμερικανός πλέι μέικερ εξέφρασε την άποψη πως μέσα από τις νίκες χτίζεται η αυτοπεποίθηση της ομάδας.

Παρότι είχατε ένα δύσκολο ταξίδι ως τη Λιθουανία δεν φάνηκε να σας επηρέασε μέσα στο παιχνίδι…
Το ταξίδι στη Λιθουανία ήταν πολύ δύσκολο, κάναμε όμως καλή προπόνηση στο Κάουνας και επίσης κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση στον αγώνα με τη Ρουντούπις. Αυτή η νίκη ήταν πολύ καλή ευκαιρία για να γίνουμε καλύτερη ομάδα στη συνέχεια.

Τι σημαίνει για σένα και για την ομάδα αυτή η εκτός έδρας νίκη;
Ο κόουτς μας είχε πει ότι ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα, γιατί η Ρουντούπις είχε κερδίσει στη πρεμιέρα και εμείς είχαμε χάσει. Είμαι ενθουσιασμένος που το κερδίσαμε. Με αυτές τις δύο τελευταίες νίκες θα αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση σαν ομάδα.

Πολλοί δεν περίμεναν τον Σαμ Μάλντροου να κάνει ένα τόσο καλό παιχνίδι. Εσύ πως τον έζησες μέσα από τον αγώνα;
Ο Σαμ έπαιξε πολύ καλά για μας. Χρειάζεται όλοι οι παίκτες να κάνουν βήματα προόδου, για να μας βοηθήσουν στη συνέχεια και να παίζουν καλά για την ομάδα. Το πιο σημαντικό, όμως, στοιχείο, είναι ότι ήρθε μια νίκη μέσα από την ομαδική δουλειά.

Και μέσα από την άμυνα επίσης… Συμφωνείς;
Η άμυνα είναι πάντα κλειδί για να κερδίζεις τα παιχνίδια, όπως και τα ριμπάουντ. Μαθαίνουμε πώς να κερδίζουμε τα παιχνίδια και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε νέα ομάδα και για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα πρέπει κάθε μέρα να δουλεύεις σκληρά, πρώτα στην προπόνηση και μετά στο παιχνίδι.

To Top