ΑΠΟΨΕΙΣ

Τζέκιλ και… Χάιντ! Η εικόνα του Άρη των πρώτων ημιχρόνων προβληματίζει τον Καστρίτη

Πανομοιότυπη εικόνα έβγαλε ο Άρης στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ιωνικό, γεγονός που προβληματίζει τον Γιάννη Καστρίτη.

Το πρόσωπο της ομάδας σε αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος θυμίζει… Τζέκιλ και Χάιντ! Το τελευταίο πρόκειται για μια νουβέλα φανταστικής λογοτεχνίας, όπου ο δόκτωρ Τζέκιλ είχε κάνει ένα πείραμα πάνω του με ένα φάρμακο που υποτίθεται πως θα χώριζε το καλό και το κακό από τον άνθρωπο. Το πείραμα πήγε στραβά, και ο γιατρός μεταμορφώθηκε στον κακό εαυτό του, τον Χάιντ.

Κάπως έτσι παρουσιάζεται και ο Άρης ως τώρα. Ξεκινάει στα δύο πρώτα δεκάλεπτα ως «κύριος Χάιντ» (το κακό του πρόσωπο) και στη συνέχεια μεταμορφώνεται σε «Δόκτωρ Τζέκιλ» προσπαθώντας να… σώσει ότι σώζεται.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό ο Άρης βρέθηκε στο -19 στο πρώτο ημίχρονο, το γύρισε όμως στο δεύτερο φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη με ανατροπή. Το ίδιο έκανε και χθες, χωρίς όμως να πάρει τη νίκη στο τέλος. Επέστρεψε από το -15 του πρώτου ημιχρόνου και του -17 στα μέσα της τρίτης περιόδου για να προσπεράσει με 67-70 στο μέσον του τέταρτου δεκαλέπτου.

«Για ακόμη μία φορά… πετάξαμε το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο έγινε κατάθεση ψυχής. Όταν πρέπει να καλύψεις όμως τέτοιες διαφορές, δεν θα έχεις πάντα τις δυνάμεις για να φτάσεις μέχρι το τέλος» τόνισε ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις του, δείχνοντας ότι αυτό πρέπει να αλλάξει.

«Πρέπει να δείχνουμε από το ξεκίνημα ότι θέλουμε να κερδίσουμε. Είναι εμφανές ότι ακόμα δεν έχουμε τη διάρκεια που θέλουμε» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Άρη, αναγνωρίζοντας πως η ομάδα πρέπει να δουλέψει πολύ στο κομμάτι της νοοτροπίας και στον τρόπο αντιμετώπισης όλων των παιχνιδιών, καθώς η πλειοψηφία των παικτών δεν έχουν πολλές παραστάσεις και εμπειρίες.

«Βελτιωνόμαστε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, τόσο σε αυτό το κομμάτι όσο και σε άλλα» συμπλήρωσε ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος γνωρίζει πως έχει στα χέρια του ένα πολύ ποιοτικό υλικό, που όμως χρειάζεται χρόνο για να δέσει και να αποδώσει ακόμα περισσότερα και πιο αποτελεσματικό μπάσκετ.

To Top