ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τζαμέλ Χάγκινς, το παιδί από το Ροανόκι της Βιρτζίνια αποκαλύπτεται!

Από μια μικρή πόλη της Βιρτζίνια, το Ροανόκι, ο Τζαμέλ Χάγκινς έγινε γνωστός στις Ηνωμένες Πολιτείες παίζοντας μπάσκετ εξαιτίας του πατέρα του, έγινε γνωστός στην Ελλάδα λόγω του Κολοσσού και πλέον ετοιμάζεται να γίνει γνωστός στην Ευρώπη μέσω του Άρη.

Ο νέος ξένος παίκτης των κίτρινων έδωσε μια διαφορετική συνέντευξη σε blog (tunnelvision) της πόλης από την οποία κατάγεται και μίλησε περισσότερο για τη ζωή του και κάποιες προσωπικές στιγμές. Δεν γίνεται αναφορά στον Άρη, προφανώς γιατί η συνέντευξη δόθηκε πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας του με τους κίτρινους, υπάρχει ωστόσο αναφορά στην Ελλάδα.

Ο Χάγκινς ρωτήθηκε γιατί επέλεξε το μπάσκετ και απάντησε πως “το επέλεξα κυρίως λόγω του πατέρα μου. Έπαιξε μπάσκετ όταν ήταν μικρός και στο κολέγιο. Θυμάμαι που είχα πάει στην τελετή για την είσοδό του στο Χολ Οφ Φέιμ του κολεγίου Μπλου Φιλντ και ήθελα και εγώ να το ζήσω αυτό. Είχα πάθος για το μπάσκετ και μου το μετέδωσε. Μεγάλωσα αγαπώντας το άθλημα”.

hagins2

Για τον πατέρα του είπε επίσης ότι “είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής μου. Είναι δίπλα μου από την πρώτη μέρα, είναι πάντα αυτός τον οποίο θα συμβουλευτώ”.

Στόχος του είναι “να παίξω μπάσκετ στο πιο υψηλό επίπεδο που μπορώ επαγγελματικά για όσο είμαι ικανός σε βάθος χρόνου να το κάνω. Είτε αυτό είναι το ΝΒΑ είτε είναι η Ευρωλίγκα, θέλω να δω τις ικανότητές μου πως θα εξελίσσονται στο πιο υψηλό επίπεδο”.

Ρωτήθηκε ποιες πόρτες του ανοίχτηκαν με το μπάσκετ και απάντησε ευθαρσώς πως “το κολέγιο ήταν η μεγαλύτερη πόρτα. Δεν ήμουν και το πιο έξυπνο παιδί, το μπάσκετ όμως μου επέτρεψε να βοηθήσω την οικογένειά μου οικονομικά, καθώς πήρα υποτροφία και δεν αναγκάστηκαν να πληρώσουν δίδακτρα”.

hagins1

Για την εμπειρία του στην Ελλάδα είπε πως “είχε πλάκα! Έμαθα μια νέα γλώσσα, έμενα σε ένα υπέροχο νησί και η ελληνική κουλτούρα είναι μια εμπειρία που δεν κερδίζουν πολλοί. Είμαι ευλογημένος για την ευκαιρία αυτή”.

Θεωρεί ως το πιο περήφανο επίτευγμά του στο μπάσκετ “την άναδειξή μου ως καλύτερος αμυντικός το 2013 στην περιφέρεια CAA. Αυτή η χρονιά ήταν σπουδαία για μένα από άποψη νοοτροπίας. Ήμουν πρώτος μπλοκέρ σε όλη την Αμερική για μια περίοδο. Έσπασα τα ρεκόρ σε κοψίματα και ριμπάουντ στο κολέγιό μου. Κατάφερα να έχω 1.000 πόντους και 1.000 ριμπάουντ. Ήξερα ότι θα ήμουν επαγγελματίας από την επόμενη χρονιά, ο ουρανός είναι το όριο με σκληρή δουλειά και αφοσίωση”.

Ο Χάγκινς είναι οικογενειάρχης και τόνισε πως “είναι δύσκολο να το συνδυάζεις με το μπάσκετ. Αφήνεις πίσω σου όλα όσα ξέρεις, την οικογένειά σου, τα παιδιά σου, το σπίτι σου. Πάντα, όμως, έχω στο μυαλό μου ότι αυτός είναι ο τρόπος ζωής, θέλω να κάνω τα παιδιά μου να ζήσουν καλύτερα από εμένα. Για οχτώ μήνες είμαι μπαμπάς ή γιος μέσα από το Skype ή το FaceTime. Ο πατέρας μου, μου στέλνει καθημερινά e-mail από τη δουλειά του. Υπάρχει μοναξιά, αλλά πρέπει να μένεις θετικός και να συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα λάτρευαν να είναι στη θέση σου”.

To Top