Τζελάτης στο PRESSARIS: «Σαν να μην έφυγα ποτέ από τον Άρη»

Σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Άρη νιώθει ο Αινείας Τζελάτης, ο οποίος φόρεσε και πάλι τα κίτρινα έπειτα από λίγους μήνες απουσίας. Η επιστροφή του 29χρονου βολεϊμπολίστα ήταν ξεχωριστή για τον ίδιο, παρά το γεγονός ότι δε συνδυάστηκε με μία νίκη κόντρα στον Ηρακλή. Ο διαγώνιος του Άρη μίλησε στο PRESSARIS για την επιστροφή του, αλλά και για τους στόχους της ομάδας.

Μέλος του Άρη από το 2008 μέχρι και το καλοκαίρι του 2011, ο Τζελάτης επανήλθε στην ομάδα μετά τη διάλυση του Απόλλωνα Καλαμαριάς, όπου αγωνιζόταν από το ξεκίνημα της σεζόν. Η εντυπωσιακή χθεσινή του εμφάνιση, έδειξε ότι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το κενό του Ιβάιλο Μπαρούτοφ.

«Είναι πολύ μικρό το διάστημα που έλειψα από την ομάδα και αισθάνομαι ότι δεν απουσίασα καθόλου. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα και θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω. Είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που αγωνίστηκα χθες, αλλά το δυσάρεστο είναι ότι η καλή εμφάνιση δε συνοδεύτηκε από μία νίκη για την ομάδα. Πιστεύω ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω χθες βάσει της απόδοσής μας», ήταν τα πρώτα λόγια του 29χρονου διαγώνιου.

Η απώλεια του δεύτερου σετ ήταν σύμφωνα με τον ίδιο το κύριο στοιχείο που στέρησε από την ομάδα την ευκαιρία να θριαμβεύσει μέσα στη Μίκρα: «Ήταν μία χαμένη ευκαιρία για εμάς το χθεσινό παιχνίδι, καθώς δείξαμε ότι ήμασταν ικανοί να πάρουμε τη νίκη. Προσωπικά, πιστεύω ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι χάσαμε το δεύτερο σετ, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Αν το είχαμε κατακτήσει, θεωρώ ότι τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα στη συνέχεια».

Όσο για το αν είχαν αντίκτυπο στην έκβαση του παιχνιδιού τα έκτροπα και η διπλή διακοπή στο τάι μπρέικ, δήλωσε: «Όταν προσπαθείς να παίξεις βόλεϊ σε ένα γήπεδο γεμάτο με κόσμο που σε βρίζει και σου πετάει αντικείμενα, δε γίνεται να μην επηρεαστείς. Ήταν τέτοιο το κλίμα, που δεν ήταν δυνατόν να παιχτεί βόλεϊ. Όλα αυτά που συνέβησαν σε συνδυασμό με τις απαραίτητες διακοπές, συντέλεσαν στο να χάσουμε το ρυθμό μας».

Η άσχημη βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται ο Άρης, δεν φαίνεται να πτοεί ιδιαίτερα το νέο διαγώνιο των «κίτρινων»: «Οι στόχοι παραμένουν πάντα οι ίδιοι για τον Άρη: Να βρίσκεται στις υψηλές θέσεις. Θεωρώ ότι με τις κατάλληλες προσθήκες, αλλά πάνω απ’ όλα με την σκληρή δουλειά η ομάδα θα βρει το δρόμο της».

Πρόσθεσε, πάντως, ότι είναι επιβεβλημένη η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: «Κακά τα ψέματα, χρειαζόμαστε παίκτες στην ομάδα. Στη θέση του πασαδόρου, ο Πέτρος (σ.σ. Κυπριανός) είναι μικρός σε ηλικία και εκ των πραγμάτων δε διαθέτει την εμπειρία, ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ομάδας δεδομένων των στόχων που έχουμε θέσει. Έχω μιλήσει με τη διοίκηση και γνωρίζω ότι θα αποκτηθεί αρχικά ένας πασαδόρος. Από εκεί και πέρα, δε γνωρίζω αν θα πάρουμε κάποιο ακραίο ή κεντρικό. Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι θα γίνουν προσθήκες».

Παράλληλα, «όπλο» της ομάδας στην συνέχεια θα είναι το πάθος, σαφές δείγμα του οποίου έδειξε και χθες: «Το βόλεϊ είναι πάνω απ’ όλα ένα άθλημα ψυχολογίας. Η διάθεση που δείξαμε χθες είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία που χρειάζεται μία ομάδα για να πάει μπροστά. Εγώ και ο Λάμπης (σ.σ. Μπαμπαλιούτας) είμαστε παίκτες που ήρθαμε τώρα στην ομάδα και αυτό που προσπαθούμε είναι να φτιάξουμε το κλίμα και να δώσουμε λίγο τσαγανό στην ομάδα. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά σίγουρα μπορούμε και καλύτερα».

Κλείνοντας, ο Αινείας Τζελάτης, δεν μπόρεσε να αφήσει ασχολίαστη την άσχημη κατάληξη που είχε η προηγούμενη ομάδα του, ο Απόλλων Καλαμαριάς: «Αυτό που έζησα φέτος, δεν το έχω ξανασυναντήσει στη ζωή μου. Βιώσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις εκεί. Ήμασταν δώδεκα παίκτες, ένας προπονητής και κανένας άλλος. Δεν υπήρχε διοίκηση, δεν είχαμε υποστήριξη από κανέναν και ό,τι καταφέραμε ήταν καθαρά δική μας προσπάθεια, μέχρι που η ομάδα, δυστυχώς, οδηγήθηκε στη διάλυση. Αυτή θεωρώ ότι ήρθε ‘από μέσα’, καθώς οι ίδιοι οι άνθρωποι της Καλαμαριάς έδειξαν με την στάση τους ότι δεν ήθελαν πραγματικά η ομάδα να σωθεί».

To Top